Van UMKE, Elazığ’da depremzedelerin yanında oldu

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Elazığ’da meydana gelen ve birçok şehirde hissedilen depremde Van UMKE ekiplerinin depremin yaralarını sarmak için çalıştığını belirtti.

SAĞLIK 28.01.2020 13:29:53 0
Van UMKE, Elazığ’da depremzedelerin yanında oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın,  deprem bölgesinde bulunarak gerek depremzede vatandaşlar, gerekse sağlık personellerinin yanında olduğunu belirterek, “Sağlık Bakanımıza bu motivasyonundan dolayı teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Van İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (SAKOM), en üst düzey alarmla hızlıca toplandı. Aktif halde çalışmalarını 24 saat esasına göre gönderdi. SAKOM’un sevk ve 2. bölge koordinatörlüğü olarak sağlık çalışanları, 112 ekiplerinin, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)’nin hızlıca deprem mahalli Elazığ’a ulaşmaları sağlandı” dedi.

    UMKE’nin gönüllülük esasına dayandığı için buradaki insanların fedakarlıkla çalıştığını anlatan Sünnetçioğlu, “Ailelerini bırakıp insanlara faydalı olmaya çalışıyorlar. Van depreminde herkes bunu çok net gördü. Van’da görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi UMKE seferber olarak depremin yaralarının sarılması için Elazığ’a giderek harekete geçti. Deprem bölgesinde yaşayanların mağdur olmaması için bölgeye sevk edildi. Enkaz başına ilk ulaşan ekiplerden biri Van UMKE’dir; şu an Elazığ’da 9 araç 33 personel 3 Doktor görev yapmakta kurulan konteynır ve çadır kentlerde sağlık hizmetlerimiz devam etmekte enkaz şimdiye kadar ekibimiz 5 kişiye ulaşarak can kurtardı. Enkaz kaldırma ve hasarlı bina yıkım işlemlerinde personellerimiz sağlık tedbiri için olay yerinde hazır bulunmaktalar. Sağlık Bakanlığımız tarafından oluşturulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri Deprem, afet sonrası halkın en az zarar görmesini sağlamak ve medikal kurtarma faaliyetlerinin yerine getirilebilmesi için bölgede aralıksız çalışmalarını yürütmektedir. Bu bağlamda depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum” dedi.