Van TSO, hijyen seti dağıttı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) tarafından, esnaflar ve üretim gerçekleştiren firmalara hijyen seti dağıtımına başlandı. Üzerinde 14 sağlık kuralının yer aldığı paketler içinde maske ve hijyen malzemelerini firmalara ulaştıran V

SAĞLIK 29.09.2020 13:49:53 0
Van TSO, hijyen seti dağıttı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANTSO tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiği ve mücadele ettiği koronavirüs (COVİD-19), üyelerimizde gerek sağlık gerekse ekonomik açıdan büyük sıkıntılara neden olmuştur. Salgının ülkemizde görüldüğü andan itibaren sağlık çalışanlarımız büyük fedakarlık göstermiş, ekonomi yönetimimiz ise ekonominin yeniden canlanması ve istihdamın devamı için önemli destekler sunmuştur. Bu kapsamda salgının atlatılması ve daha güçlü bir şekilde mücadele edilmesi adına maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması büyük önem kazanmıştır.Salgının ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren üyelerimizin sorunlarının çözümü ve ayakta kalmaları için her türlü adımı attık ve birçoğunda da başarılı olduk. Maske stoklarında sorun yaşandığı dönemlerde ihtiyaç duyan üyelerimize maske temin ettik. Üyelerimizin işyerlerini ziyaret ederek sorunlarını dinledik, sorunlarını ilgili makamlara ilettik. Akabinde gerek üyelerimizin gerek halkımızın kurallara uyulması adına kent genelinde uyarıcı ve kuralların yazılı olduğu afişler astık/dağıtımını gerçekleştirdik. Daha sonra COVİD-19 teşhisi konulmuş üyelerimiz için 'Hastalıkta ve Sağlıkta Her Zaman Bir Aileyiz' diyerek 'Mobil Destek Ekibi'ni kurduk. İşyerlerine gidemeyen ve günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan üyelerimiz için gerekli destekleri sağladık, sağlamaya devam ediyoruz." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; "Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak salgın sürecinde üyelerimiz için hayata geçirmiş olduğumuz hizmetlerin yanı sıra şimdi de esnafımız ve kentimizin üretiminde öncü rol oynayan firmalarımıza 'Hijyen Seti' dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Farkındalık oluşturmak adına başlatmış olduğumuz çalışma kapsamında ilk olarak Van Organize ve Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan firmalarımıza hijyen setini dağıtmış bulunmaktayız. İçinde maske ve hijyen malzemelerinin yanı sıra üzerinde sağlık kurallarının yer aldığı hijyen setleri, ilimizde kümelenmiş üretim alanlarında bulunan firmalarımıza ve esnafımıza peyderpey dağıtımı gerçekleştirilecektir. Farkındalık oluşturmak adına başlatmış olduğumuz çalışamaya kentin kamu kurum kuruluşları ve dinamiklerinin de destek olmasını bekliyoruz. Zor günlerde geçtiğimiz şu günleri maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, el ele vererek hep birlikte aşabileceğimizi buradan tekraren belirtmek isteriz. Saygılarımızla."