Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu: Göçmenlerin de hayatı bize emanet

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, değişik ülkelerde yaşanan savaşlardan dolayı Van’a gelen göçmenlerle ilgili konuştu.

SAĞLIK 4.02.2020 14:27:53 0
Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu: Göçmenlerin de hayatı bize emanet
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Göçmenlere ve göçmenlerle iç içe olan kurum çalışanlarına yönelik sağlık eğitimi çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Kentte üç sağlıklı hayat merkezi ile göçmenlere sağlıkta hizmet verdiklerini açıklayan Doktor Sünnetçioğlu, “Bizim üç sağlıklı hayat merkezimiz var Tuşba, İpekyolu ve Erciş’te bunların üçünde de göçmen polikliniklerimiz var. Birde göçmenlerin toplanma merkezi var Tuşba emniyetinde oraya da yine doktor görevlendirdik, göçmenlerde her hangi bir salgın durumu olursa ne yapılması gerekiyor bununla ilgili eğitimleri veriyoruz. Göçmenler üzerinden çalışan kurum çalışanlarına bu yönde eğitimler veriyoruz, ateşi olan ve öksüren bir hastaya nasıl yaklaşılması gerektiğiyle ilgili gereken bütün eğitimler veriliyor.” dedi.

OLASI BİR SALGINA KARŞI TEDBİR ALIYORUZ
Olası salgınlara karşı sağlık ekiplerinin eğitim içinde olduğunu ifade eden Sünnetçioğlu, “Mümkün oldukça göçmenlerle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. umarım ki hiç salgın olmaz Van’da, olursa da bu durumda neler yapabiliriz? Personelimiz ne kadar eğitimli? Bunların hepsinin değerlendirmelerini yapıyoruz. Koronavirüs’ü ile ilgili 20 güne yakındır bir çalışma sürdürüyoruz, ihtimalleri değerlendiriyoruz, Van’da olursa bununla ilgili neler yapabiliriz, sıkı bir çalışmayla, yuğun bir mesaiyle bütün çalışanlarımızla her türlü duruma hazır olabilecek bir şekilde tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
Kaynak: Van Postası Gazetesi