Van İl Sağlık Müdürü Covid-19 vakasına değindi..

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bazı internet sitelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek; “İlimiz genelindeki hiçbir Ceza İnfaz Kurumunda halen tespit edilm

SAĞLIK 1.05.2020 00:00:33 0
Van İl Sağlık Müdürü Covid-19 vakasına değindi..
Tarih: 01.01.0001 00:00

Doç.Dr.Sünnetçioğlu, yaptığı açıklamada; “Salgın ile mücadele kapsamında ilimiz Cumhuriyet Başsavcılığı ve İnfaz Savcılığı ile işbirliği halinde yapılan planlama doğrultusunda ilimizdeki Ceza İnfaz Kurumlarında enfeksiyon kontrol önlemleri ve sosyal izolasyon kuralları ile ilgili eğitimler yapılmıştır.  Ayrıca vardiya değişimleri yapılmadan önce İlimiz F Tipi, M Tipi, T Tipi, Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları ile Van Açık Ceza İnfaz Kurumunda Covid-19 yönüyle gerekli taramalar yapılmış diğer Ceza İnfaz Kurumlarımızda plan dâhilinde gerekli tarama çalışmaları yapılmaya devam edilmektedir. 

İlimiz genelindeki hiçbir Ceza İnfaz Kurumunda halen tespit edilmiş Covid-19 vakası bulunmamaktadır. İlimiz dışındaki Ceza İnfaz Kurumlarından tahliye olduktan sonra Covid-19 testi pozitif tespit edilmiş ilimiz hastanelerinde tedavi altına alınmış 2 vaka bulunmaktadır. Ayrıca yapılan kayıt incelemelerinde ilimizde mezkûr haberde ismi geçen, Covid-19 tespit edilmiş bir hastanın bulunmadığı anlaşılmıştır.” ifadelerini kullandı.