Van Hastane Başhekimleri koronavirüs için ne dediler?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de bir dizi tedbir uygulanıyor. Genel tedbirlerin yanı sıra her kurumun da kendi özelinde tedbirler almaya gayret gösterdiği Van'da, hastanelerde

SAĞLIK 19.03.2020 11:41:21 0
Van Hastane Başhekimleri  koronavirüs için ne dediler?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ancak ziyaret saatlerinin düzenlenmesi, bazı servislere de hasta ziyaretlerinin yasaklanmasına, bazı vatandaşlar henüz alışamadığı için ısrarcı davranabiliyor. Bu durumun, alınması gereken önemli tedbirler arasında olmasından kaynaklı hasta yakınlarının da ısrarcı olmaması isteniyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla vatandaşlardan anlaşış ve hassasiyet beklediklerini belirtirken, SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik de, aynı konuda vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini belirtti.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs her geçen gün yayılmayı sürdürüyor. Ülkemizde de koronavirüs vakalarının tespit edilmesi üzerine, alınan tedbirlerin kapsamı da her geçen gün genişliyor.
Zamanında atılan adımlar ve alınan tedbirler destek görürken, il genelinde de, genel olarak alınan tedbirlerin yanı sıra kurumlar da alınabilecek tedbirleri almaktan geri durmuyor.
Belediyeler eliyle birçok noktada, toplu kullanım alanları ve toplu ulaşım araçlarında dezenfekte çalışmaları yapılırken, koronavirüs tedbirleri kapsamında hergün yeni tedbirler de hayata geçiriliyor.

HASTA ZİYARETLERİNE KISITLAMA

Bu tedbirlerden birisi de, Sağlık Bakanlığınca oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda hastanelerde alındı. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde de, dezenfekte çalışmaları yapılması ve çeşitli tedbirlerin hayata geçirilmesinin yanı sıra, hasta ziyaretleri konusunda da, öneriler doğrultusunda adımlar atıldı.
Efeksiyon kontrol önlemleri çerçevesinde hasta sağlığını korumak amacıyla, hasta ziyaret saatleri sınırlandırılan hastanelerde, mesai saatleri içerisinde hasta ziyaretleri yasaklanırken, belirlenen saat diliminde de hasta ziyareti tek kişiyle sınırlandırıldı.
Her iki hastanede de ziyaret saatleri 19.00-20.00 saatleri arasında tek kişiyle sınırlandırılırken, yoğun bakım ve palyatif bakım servislerinde ise hasta ziyaretleri geçici süreliğine yasaklandı.

HASSASİYETGÖSTERİLMESİ RİCASI

Hastanelerde, hasta ve ziyaretçilerin sağlığı düşünülerek alınan bu kararlara henüz bazı ziyaretçiler alışamadı. Ziyaret için bazı hasta yakınlarının ısrarcı oldukları öğrenilirken, her iki hastanenin başhekimleri hassasiyet ricasında bulundu.
Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla; “Konuyla ilgili tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet ve anlayış bekliyoruz” derken, SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik de yaptığı açıklamada; “Sağlık hizmetinin aksamadan, düzenli etkili verilmesi için hasta ziyaret kültürümüzü değiştirmemiz gerekiyor. Korona riski olsun olmasın enfeksiyon riskini azaltmak adına hasta ziyaret saatlerinin düzenlemesinde vatandaşlarımızdan anlayış ve destek bekliyoruz.” diyerek, konuya hassasiyet gösterilmesi ricasında bulundu. Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: