Van, en az vakayla Türkiye birincisi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Kayseri, 539 bin 91 kişiyle en fazla vakanın görüldüğü il olurken, Van ise Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü il olmayı başardı.

SAĞLIK 4.10.2021 10:17:22 0
Van, en az vakayla Türkiye birincisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı verilerini açıkladı. Bakan Koca, Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli ve Bilecik’te haftalık vaka sayılarının arttığına dikkat çekerken, Van ise, Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü il oldu.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "18-24 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız" uyarısında bulundu.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il; Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre Kayseri, 539 bin 91 kişiyle en fazla vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Van ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vakanın görüldüğü il olarak kayıtlara geçti.

Türkiye, koronavirüs vaka sayısında artışa geçti. 4 ay öncesine kadar 5 binlere kadar gerileyen vaka sayısı, Eylül itibariyle adeta pik yaptı. Virüs kaynaklı ölüm oranları da fazlasıyla yükseldi.

Hemen hemen her platformda aşının önemine dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Eylül arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını duyurdu. Bakan Koca'nın paylaştığı Türkiye haritasında yer alan verilere göre, belirtilen haftada vaka sayısı en çok Zonguldak'ta arttı.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il; Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik’ten oluştu.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında Van gelirken, Van’ı sırasıyla, Aydın, Muğla, Antalya, İzmir, Şırnak, Mersin ve Edirne takip etti.

Van, 41,50 oranıyla Türkiye genelinde ilk sırada yer aldı.