Van, en az vaka sayısında ikinci sırada…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Sinop, Osmaniye, Kastamonu, Tunceli, Amasya, Balıkesir, Tokat, Çankırı, Edirne, Giresun en fazla vakanın görüldüğü iller olurken, Van ise Türkiye gen

SAĞLIK 16.11.2021 10:53:58 0
Van, en az vaka sayısında ikinci sırada…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı verilerini açıkladı. Bakan Koca, Sinop, Osmaniye, Kastamonu, Tunceli, Amasya, Balıkesir, Tokat, Çankırı, Edirne, Giresun'da haftalık vaka sayılarının arttığına dikkat çekerken, Van ise, Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü iller arasında bu kez ikinci sırada yer aldı.

Geçtiğimiz haftalarda üçüncü sırada yer alan Van, 30 Ekim 5 Kasım arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni vaka sayılarında ikinci sıraya yükseldi. Haftalık olarak vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenirken, Van son açıklanan rakamlara göre en az vakaya sahip iki ilden biri olarak, ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Van, 30 Ekim 5 Kasım Ekim tarihleri arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık vaka sayısında Şırnak'ın ardından ikinci sırada yer aldı.

BAKAN KOCA: AŞILANMA ORANIMIZI YÜKSELTELİM

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "30 Ekim-5 Kasım arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz illerdeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz. 30 Ekim-5 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre En Çok Artan 10 İlimiz: Sinop, Osmaniye, Kastamonu, Tunceli, Amasya, Balıkesir, Tokat, Çankırı, Edirne, Giresun. İkinci doz aşı oranı %65'ten düşük dokuz ilimiz kaldı: Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı. Sadece karar verilmesi aşı hizmeti almak için yeterlidir. Ekiplerimizle her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Yeter ki aşılanma oranımızı yükseltelim" ifadelerine yer verdi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il, Sinop, Osmaniye, Kastamonu, Tunceli, Amasya, Balıkesir, Tokat, Çankırı, Edirne, Giresun olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre Sinop, en çok vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Van ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vakanın görüldüğü ikinci il olarak kayıtlara geçti.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında bu hafta yine Şırnak gelirken, Şırnak'ı sırasıyla, Van, Batman, Mardin, Siirt, Muş, Hakkari, Bitlis ve Ağrı takip etti.

Van, 27,32 oranıyla 30 Ekim 5 Kasım arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde ilk iki il içerisinde yer aldı.