Van'daki hasta için Bakan Koca hava ambulansı yolladı

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran Rojin için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ambulans uçak gönderdi.

SAĞLIK 11.03.2020 00:01:38 0
Van'daki hasta için Bakan Koca hava ambulansı yolladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran Rojin için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ambulans uçak göndererek Van’dan Ankara’ya sevk et Van'da kronik akciğer hastası olan Rojin Özmen'in, ambulans uçak talebi sosyal medyanın en çok konuşulan konusu haline geldi.

Türkiye çapında yapılan binlerce paylaşımı Van milletvekilleri görmezden gelirken, Mardin ve Batman'da milletvekilliği yapmış Mehmet Ali Aslan ve Şarkıcı Haluk Levent'in çağrısı sonucu Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ambulans uçak isteyen milletvekili Mehmet Ali Aslan ve Şarkıcı Haluk Levent'in çağrısı sonrası bürokratlarına talimat verdi ve Van'a ambulans uçak gönderdi.

Sağlık Bakanı Koca, Çetin ve İpek Özmen çiftinin çocuğu 13 yaşındaki Rojin Özmen'in, tedavisi için hava ambulansıyla Van’dan Ankara getirildiğini duyurdu. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Rahatsızlığı acil müdahale gerektiren kızımız Rojin’i bu gece hava ambulansıyla Van’dan Ankara’ya getirdik. Doktorlarımız onun için ellerinden geleni yapacak. Rojin 13 yaşında. İnşallah ilerde Ankara’ya gezmek için de gelecek.” Kaynak: Van Postası Gazetesi