Van'da yerlere gelişi güzel atılan maskeler tehlike saçıyor

Türkiye genelinde salgın nedeniyle kullanımı artan maske ve eldivenlerin duyarsız vatandaşlar tarafından gelişi güzel bir şekilde yerlere atılma tehlike saçarken, Van’da hemen hemen her noktada bu durumla karşılaşmak mümkün.

SAĞLIK 21.08.2020 10:52:53 0
Van'da yerlere gelişi güzel atılan maskeler tehlike saçıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da kullanılmış maske ve eldivenlerin duyarsız vatandaşlar tarafından etrafa atılması salgın riskini arttırırken, hayvanlar için de büy bir tehlike oluşturuyor. Van’da duyarsız vatandaşların kullandıkları maske ve eldivenlerini çöp kutuları yerine yollara, kaldırımlara, ağaç diplerine ve sağa sola gelişi güzel şekilde atması büyük tehlike oluştururken, duyarlı vatandaşların da tepkisine neden oldu.

Kent genelinde bu görüntülerle karşılaşılırken, koronavirüs vakalarının arttığı bu dönemlerde hijyen açısından büyük tehlike arz ediyor Uzmanlar, duyarsız vatandaşlar tarafından gelişi güzel cadde ve sokaklara atılan maskelerin hastalık bulaştırma riskini arttığını defalarca açılmasına rağmen, caddelerde, kaldırımlarda, ağaç diplerinde kullanılan maske ve eldivenlerle karşılaşmak mümkün. Koronavirüsten korunmak için Van genelinde takılması zorunlu olan maskelerin çöp kutuları yerine etrafa atılması, salgın riskini arttırıyor.

Etrafa gelişi güzel atılan maskelerin büyük risk oluşturduğunu söyleyen duyarlı vatandaşlar da, salgın sürecinde herkesin üzerine düşe yapması gerektiğini, maske, sosyal mesafe ve dezenfektan kurallarına birebir uyarak tedbirleri elden bırakılmaması gerektiğini söylediler. Van genelinde hemen hemen her sokak ve caddede yere atılmış maskelere rastlamak mümkün. Sokaklara atılan maske ve eldivenler hem vatandaşlar için hem de sokak hayvanları için büyük bir tehlike oluşturuyor.