Van'da sosyal mesafe ihlal sonucu 12 korona virüs vakası

Van Edremit'te vefat eden bir kişinin il dışından gelen yakını ile sosyal mesafeye dikkat etmeyen aile 12 kişiye korona virüsün bulaşmasına ne oldu.

SAĞLIK 18.05.2020 00:31:51 0
Van'da sosyal mesafe ihlal sonucu 12 korona virüs vakası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği korona virüs salgını ile mücadele kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilmesi konusunda sık sık uyarılar yapmaya devam ediyor. Ancak bu uyarıları dikkat almayanlar Van'da korona virüs salgınının yayılmasına neden oluyor.

Daha önce Başkale'nin Örmetaş Mahallesi ile İpekyolu'nun Ortanca Mahallesi'nde kurallara uyulmaması nedeniyle korona virüs vakaları yayılmıştı. Van'daki korona virüs vakalarının yarısı bu iki mahalle ile sosyal mesafe ve temas kurulmaması kurallarına uymayan bir aile nedeniyle meydana gelmişti. Şimdi de vefat eden yakını için Van dışından gelen bir kişinin 14 günlük ev karantinasına alınmasına rağmen, aile içinde sosyal mesafe dikkat edilmemesi ve temas kurulması sonucunda 12 kişinin korona virüs testi pozitif çıktı.

Edremit İlçesi'nde sosyal mesafe kuralına aykırı davranıldığı için 12 kişinin korona virüs testinin pozitif çıktığını belirten Van Valiliği, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Edremit İlçemiz Eminpaşa Mahallesi Sağlık Çıkmaz Sokakta ikamet eden Gülçek ailesinden bir kişinin kalp krizi sonucu vefat etmesi üzerine il dışından gelen kardeşi Van’a girişte filyasyon ekipleri tarafından gerekli işlemleri yapılarak evinde 14 gün karantina altında izoleye alındı. Ancak ailenin taziye kurmamasına rağmen yakın akrabalar cenaze evinde bir araya gelerek sosyal mesafe kurallarına aykırı davrandı.

İl dışından kardeşinin vefatı üzerine Van’a gelen şahsın 15.05.2020 tarihinde rahatsızlanarak hastaneye başvurması üzerine yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca sağlık ekipleri aile fertleri ve cenaze evine gelenlere test yaptı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Gülçek ailesinin Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi Sağlık Çıkmaz Sokakta ikam eden fertlerinden dokuz (9), yine aynı aileden İpekyolu İlçesi Yalınağaç Mahallesinde ikamet edenlerden de üç (3) kişide Covid-19 virüsü tespit edildi. Filyasyon ekiplerinin hasta şahıs ile temesta olanların tespitine yönelik yaptığı araştırmalarda şuana kadar 232 kişiye ulaşılarak test yapıldı.