Van'da NRP Eğitimi

Doğum eylemine müdahale eden personeli hedefleyen bu programın, ülkemizde doğumda gelişebilecek yeni doğan ölümlerini ve oksijensizliğin yol açacağı doku bozukluklarını en aza indirme konusunda önemli yer tuttuğu biliniyor.

SAĞLIK 17.05.2019 13:57:57 0
Van'da NRP Eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yenidoğan dönemine yönelik yürütülen Yeni Doğan Canlandırma Programı (NRP) ve diğer çalışmalar sonucunda bebek ölüm hızında ciddi düşüşler olduğu belirlenirken, Van'da 2018 yılı bebek ölüm oranının ise 10.5 olarak Türkiye ortalamasının altında olduğu kaydedildi.
 Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi ve gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Eğitimleri gerçekleştirildiği aktarıldı.
Sağlık Bakanlığı bünyesinde devam eden  “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)’’ kapsamında Van İl sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı ÇEKÜS Birimi ve İl koordinatörü Prof Dr. Ercan Kırımi tarafından 13-15 Mayıs 2019 tarihleri arasında birincisi düzenlenen ve 3 gün süren NRP eğitimine 15 doktor, 5 ebe, 24 hemşire, 3 paramedik, 3 acil tıp teknisyeni  katıldı.
Bu eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. / Prestij Haber Merkezi

Editör: