Van'da kaç adet korona virüs vakası var?

Van'da ve Erciş'te sayılarının abartıldığı ve çok olduğu iddia edilen koronavirüs vakası ne kadar? İddia edildiği gibi çok sayıda koronavirüs vaka var mı?

SAĞLIK 28.03.2020 19:10:07 0
Van'da kaç adet korona virüs vakası var?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs testi yapılan kişileri koronavirüs vakası diyerek kamuoyuna lanse etmek, sosyal medyada paylaşmak ve halkı infiale sürüklemek büyük bir yanlış.

TEST YAPTIRAN KİŞİLERE KORONAVİRÜS VAKASI DEMEK DOĞRU MU?

Test yaptıran kişileri koronavirüs vakası diye paylaşmak ne kadar yanlış ise bir şey olmaz diyerek evde kalmayıp sokağa çıkmak da o kadar yanlış. Koronavirüs salgınınından korunmanın en önemli yolu, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarıları dikkate almak, devle tarafından alınan tedbirlere uymak. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da doktorların karar vermesi üzerine koronavirüs testi yapılabiliyor. Van'da testler hazırlık aşaması ile 3 saatlik süre içerisinde yapılabiliyor. Her partide 30 olmak üzere bir gün içerisinde 5 parti sonucund 150 kişi Van'da test yapılıyor. Şu aşamada Bitlis ve Ağrı'nın da testleri Van'da yapılıyor.

VAN'DA KORONAVİRÜS VAKASI NE KADAR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı basın toplantısında Van'da koronavirüs vakası olduğunu ve sayısının 10'un altında olduğunu söylemişti. Sosyal medyada Van'da koronavirüs vaka sayısının çok olduğu yönünde asılsız iddialar yer alıyor. Sağlık Bakanı daha Fahrettin Koca'ın açıklamasından sonra edinilen bilgiye göre Van'daki vaka sayısı 20'nin altında olduğu öğrenildi. Kaynak: Van Postası Gazetesi