Van'da aile hekimleri iş bıraktı

Van'da ve tüm Türkiye'de aile hekimleri uğradıkları şiddete dikkat çekmek için bugün iş bıraktılar. Seslerinin duyulmasını isteyen aile hekimleri, "Bizde bu ülkenin evladıyız, vatanımız ve halkımız için çalışıyoruz

SAĞLIK 3.04.2019 17:30:27 0
Van'da aile hekimleri iş bıraktı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bugün Van'da ve tüm Türkiyede aile hekimleri uğradıkları şiddete dikkat çekmek için iş bıraktılar. Seslerinin duyulmasını isteyen aile hekimleri, "Bizde bu ülkenin evladıyız, vatanımız ve halkımız için çalışıyoruz. Caydırıcı cezaların ve sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkmasını istiyoruz" dedi.

Van Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, "Sağlık hepimizin önceliğidir çünkü sağlık olmazsa hayat da olmaz. Son zamanlarda toplumun sağlığını koruyan çalışanlara karşı şiddet eylemleri artmıştır.  Caydırıcı bir ceza olmaması bunun sebeplerinden biridir. Sağlık çalışanları kendi çocuğu evde hasta iken gidip başkasının çocuğunu tedavi eden, siz geceleri uyurken, o birileri sağlık bulsun diye sabaha kadar nöbet tutan kişidir. 

Köy köy gezen ve sizin sağlığınız için kilometrelerce yol kateden kişidir. Ailenizden biridir.  Son dönemlerde artan iş yükü ve sorumluklar nedeni ile doktorlar zor durumdalar. Görev tanımları ve eğitimleri dışında bir çok işle uğraşıyorlar. Yetmezmiş gibi birde hastalardan gelen usulsüz ve hukuk dışı istekler ile karşı karşıya geliyorlar. Vatandaş her türlü şeyi kendinde hak görüyor lakin kanunlar hekimlerin elini bağlıyor ve bu istekler yerine getiremeyen hekime şiddet olayına dönüşüyor.   Doktorlar görevlerini ifa ederken Türkiye Cumhuriyetinin kanunlarına göre yapıyorlar. Bu bağlamda hekimi koruyan yasalar bir an önce çıkarılmalı ve vatandaş ile karşı karşıya getirilmemelidir. Caydırıcı cezaların ve sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkmasını istiyoruz" şeklindeki ifadelere yer verdi.