Vaka sayılarının arttığı Van’da kural dinleyen yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz hafta açıkladığı, vaka sayısının son en çok arttığı iller arasındaki Van’da vatandaşların sosyal mesafe ve diğer kurallara uymaması endişelendiriyor.

SAĞLIK 18.09.2020 11:15:14 0
Vaka sayılarının arttığı Van’da kural dinleyen yok
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz hafta bir dizi incelemelerde bulunmak ve değerlendirme toplantısına katılmak için Van’a gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van’daki son durumu açıklayarak, Van’da son dönemlerde vakaların ciddi anlamda arttığını açıklamıştı. Bakanın bu açıklamasını dikkate almayan Vanlılar, sosyal mesafe ve diğer kurallarını hiçe sayıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van’da 65 yaş üstü nüfusunun 4 katı vaka olduğunu söyleyerek acı reçeteyi açıklamıştı. Bu kapsamda Van’da yeterli tedbirler alınsa da, özellikle banka önlerinde vatandaşların oluşturduğu yoğunluk ve kurallara uyulmaması endişelendiriyor. Van’da hemen hemen bütün bankaların ve PTT’nin önünde oluşturulan uzun kuyruklar ve kurallara uyulmaması Van halkının sağlığını tehdit ediyor. Özellikle banka önlerinde iç içe giren ve kuralları hiçe sayanlar büyük tehdit oluşturuyor.

Koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşlar bankalara sırayla alınırken, banka önlerinde sosyal mesafeye dikkat edilmeden oluşturulan uzun kuyruklar tehlikeye davetiye çıkarıyor. Emniyet personellerinin sık sık sosyal mesafe uyarısı yapmasına rağmen, kuralları çiğneyen duyarsız vatandaşlar, birçok kişinin hayatını riske atıyor.

Van’da minibüsçüler kural dinlemiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yapılan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada koronavirüs önlemleri kapsamında toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Fakat Van’da minibüsçüler kuralları hiçe sayarak tıklım tıklım doldurmaya devam ediyor.