Vaka sayıları artan Van, kızarmaya yakın…

Koronavirüs vakalarına ilişkin son sayılara göre, risk haritasında 39 il tekrar kırmızıya dönerken, tek mavi yani düşük riskli il olarak Şırnak kaldı. Geçtiğimiz haftalarda koronavirüs vaka ve ölüm sayıları oldukça az olan ve har

SAĞLIK 24.03.2021 10:38:56 0
Vaka sayıları artan Van, kızarmaya yakın…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki sayılara göre hazırladığı risk haritasında düşük riskli yani 'mavi' renkli olabilecek veriye sahip iller sarıya döndü. Mavi kategoride kalan tek il, 100 binde 8,18 rakamıyla Şırnak oldu. Sarıya dönen iller arasında yer alan Van'da ise son günlerde artan vakalarla, 100 binde 27,41 rakamı dikkat çekerken, Van'ın kırmızıya doğru gitti görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Mart'taki kritik kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamayla, sokağa çıkma yasakları ve uygulanan tüm kısıtlamaların esnetilip sıkılaştırılması illerin vaka seyirlerine göre düzenlenmişti. Sağlık Bakanlığı tarafından da buna ilişkin koronavirüs risk haritası oluşturulmuştu. İki haftada bir paylaşılan haritada mavi, turuncu, sarı ve kırmızı renkli iller duyurulmaya başlanmıştı. Esneklikle beraberin tedbirlerin elden bırakılmasıyla 39 il tekrar kırmıza dönerken, tek mavi, yani düşük riskli ili olarak Şırnak kaldı. Daha önce mavi olan Van ise tekrar sarardı.

Son haftalarda kurulan taziyelerden kaynaklı vaka sayılarının tekrar artışa geçtiği Van'ın, haritada kırmızıya dönmesi an meselesi. Türkiye genelinde vakalardaki artış ile haftalık olarak illerdeki renklerde değişim yaşanırken yeni tedbirlerin getirilmesi bekleniyor.

Bu kapsamda Van Valiliği İl Hıfzıssıhha kurulunun önümüzdeki günlerde il bazında yeni tedbirler alması bekleniyor. Son zamanlarda rehavetin de etkisiyle vaka ve ölüm sayıları artarken, mavi renkli iller sarıya turuncu renkteki iller ise tekrar kırmızıya döndü. Risk haritası ile illerdeki kısıtlamaların artması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda Van, vaka ve ölüm sayısı açısından iyi bir noktada iken, son günlerde artan vaka sayılarıyla haritada sarardı. Ülke genelinde vaka sayıları 3 milyonu geçerken, ölüm oranı ise 30 bini aştı.