Uzman Prof’tan kritik ‘pik noktası’ uyarısı: Son günlerde veriler iyi olsa da…

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, “Son birkaç gündür gelen veriler oldukça sevindirici ancak rehavete kapılmamak lazım. Gidişat olumlu ama sakın gevşemeyin, bu gevşeme olursa ikinci piki tekrar yakalarız” uyarısı

SAĞLIK 29.04.2020 17:24:16 0
Uzman Prof’tan kritik ‘pik noktası’ uyarısı: Son günlerde veriler iyi olsa da…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını Türkiye’de 114.653 vatandaşımızı enfekte etti. Son günlerde gelen veriler, günlük vaka ve ölüm sayısında düşüş olduğunu gözler önüne serdi. Buna karşın uzmanlar, verilerdeki düşüşün bir pik olarak değerlendirilip rehavete kapılınmaması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuyor.

A Haber canlı yayınında koronavirüs verileri hakkında konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, ikinci pik uyarısında bulundu.

Köktürk, “Pik noktayı gördüğümüzü düşünmüyorum” diyerek, “Son birkaç gündür gelen veriler oldukça sevindirici ancak rehavete kapılmamak lazım. Çünkü daha pik noktayı gördüğümüzü düşünmüyorum. Daha çıkabiliriz. İnişe tekrar geçmemizi kesin olarak görmemiz lazım. Gidişat olumlu ama sakın gevşemeyin bu gevşeme olursa ikinci piki tekrar yakalarız.” uyarısında bulundu.