Ücretsiz olan koronavirüs testine para alamayan özel hastanelerden akıl almaz oyun

Sağlık Bakanlığınca tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sunulacak olan koronavirüs tanı ve tedavi uygulamalarından vurgun yapmak isteyen özel hastanelerin, koronavirüs testlerini ücretsiz yaptığı fakat testi yapan personelin giydiği kıyafe

SAĞLIK 23.04.2020 13:49:33 0
Ücretsiz olan koronavirüs testine para alamayan özel hastanelerden akıl almaz oyun
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs tanı ve tedavi uygulamalarının ücretsiz olmasını hazmedemeyen özel hastanelerin, Kovid-19 testinin ücreti yerine, testi yapan sağlık personelinin kıyafet ücretini hastalara yansıttığı öğrenildi.

Test parası yerine kıyafet parası

Sağlık Bakanlığı salgınla mücadelede kapsamında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanı ve tedavisinin tüm pandemi hastanelerinde ücretsiz yapılacağını kararlaştırmıştı. Ancak testten ücret alamayan bazı özel hastanelerin, testi yapacak olan sağlık personelinin giydiği kıyafetin ücretini, hastadan aldığı ortaya çıktı.

Kıyafet parası 150 TL’ye kadar çıkabiliyor

Koronavirüs şüphesiyle başvuranlara, yapılacak testten herhangi bir ücret alınmayacağını duyuran bazı özel hastanelerin, testi yapacak olan sağlık personelince kullanılan siperlik ve önlük için para almaya çalıştığı ortaya çıktı. Bazı hastanelerde bu rakamın 120-150 TL arasında bir rakama ulaştığı belirtiliyor.

Ücret alınmasının önüne geçilmişti

Daha önce koronavirüs testi için bazı özel hastanelerin oldukça yüksek meblağlar almaya çalışması üzerine yayımlanan düzenleme ile tedavi ücretleri geri ödeme kapsamına alınmış, böylece hastanelerin koronavirüs ile ilgili herhangi bir ücret talep etmelerinin önü alınmıştı.

Özel kabinlerde test için kıyafet parası

Fakat bu defa bazı özel hastanelerin testi bedava yaptıklarını açıklayıp, testi özel kabinlerde yapacak personelin kıyafeti için 120-150 TL talep ettiği ortaya çıktı.