Tüm dünyaya çağrı: Derhal bunları uygulamaya başlayın

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, önü bir türlü engellenemeyen koronavirüs salgını ile ilgili yaptığı bir basın açıklamasında, tüm ülkelere uyarılarda bulunarak, 6 önemli kuralı derhal uygulamaları

SAĞLIK 26.03.2020 23:25:29 0
Tüm dünyaya çağrı: Derhal bunları uygulamaya başlayın
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünyanın dört bir yanını kuşatan koronavirüs salgını, hızla yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla pek çok ülkede hayat durma noktasına gelmişken, Dünya Sağlık Örgütü, yaptığı bir açıklamayla tüm dünyaya çağrıda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bu günlerin virüs salgınına karşı bir fırsat olduğunu ve bu fırsatına boşa harcanmaması gerektiğinin altını çizerek virüsle mücadele edebilmek için tüm ülkelerin adım atması gereken 6 önemli kuralın olduğunu söyledi. Ghebreyesus, tüm ülkelere, bu 6 önemli kuralı derhal uygulama çağrısında bulundu.

Ghebreyesus, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Daha önce birçok pandemi ve krizin üstesinden geldik. Bunun da üstesinden geleceğiz. Soru, ne kadar büyük bir bedel ödeyeceğimizdir. Şimdiden 16.000’den fazla insanımızı kaybettik. Daha fazla kaybedeceğimizi de biliyoruz. Yaptığımız şeyler ve verdiğimiz kararlar daha fazlasını belirleyecek."

Genel Direktör Ghebreyesus'un işaret ettiği ülkelerin derhal uygulamaları gereken 6 kural ise şu şekilde:

-Halk sağlığı gücünüzü genişletin, sağlık personelini eğitin ve konuşlandırın.
-Her şüpheli vakayı tespit etmek için bir sistem uygulayın.
-Test kapasitesini ve kullanılabilirliğini artırın.
-Hastaları tedavi ve izole etmek için kullanacağız karantina tesislerini belirleyin ve gerekli hazırlıkları yapın.
-İnsanları karantinaya almak için açık bir plan geliştirin.
-Hükümetin bütün üyelerinin virüs salgınını anlaması için yeniden konuya odaklayın.