Trump'ın aşı teklifi Almanya'yı kızdırdı!

ABD Başkanı Trump'ın Almanya'da koronavirüse karşı geliştirilen aşıyı satın alma teklifi büyük tepkiye neden oldu. Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Araştırma sonuçlarını başkalarının kendisine mal etmesine izin vermeyi

SAĞLIK 17.03.2020 10:31:06 0
Trump'ın aşı teklifi Almanya'yı kızdırdı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Almanya'da geliştirilen koronavirüs aşısını satın alma teklifi, hem ülkede hem de aşıyı geliştiren CureVac şirketinin tepkisine neden oldu.

"İzin vermeyiz"

Hürriyet'te yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Almanya’nın Tübingen kentinde CureVac şirketi tarafından koronavirüsüne karşı geliştirilmeye çalışılan aşıyı ABD’ye götürmek için bilim insanlarına büyük paralar teklif ettiği haberi Almanya’da sert tepkiye neden oldu. Gerek CureVac şirketi gerekse Alman Dışişleri Bakanlığı, Trump’ın girişimine tepki gösterdi. Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Alman araştırmacılar dünya çapında aşı geliştirme için yapılan işbirliğinde en önde çalışıyorlar. Biz onların elde ettiği araştırma sonuçlarını başkalarının kendisine mal etmesine izin vermeyiz” dedi.

"Tüm dünya insanlarını korumak için kullanılacak"

CureVac şirketinin en büyük hissedarı Dietmar Hopp, “Eğer koronavirüse karşı bir aşı geliştirmeyi başarırsak, bu sadece bir bölgedeki insanlar için değil, dayanışma içinde tüm dünya insanlarını korumak için kullanılacak” dedi.

Alman Die Welt gazetesi, Trump’ın CureVac şirketine aşının sadece ABD için geliştirilmesi için bir milyar dolar teklif ettiğini öne sürmüştü.