Sünnetçioğlu: Hastanede yatanların yüzde 95’i aşısız

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, koronavirüs salgınından dolayı hastanelerde yatan yüzde 95 hastanın aşı olmadığını belirterek, hastaların aşı olmama pişmanlığı yaşadığını ifade etti.

SAĞLIK 25.08.2021 17:43:43 0
Sünnetçioğlu: Hastanede yatanların yüzde 95’i aşısız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören hastalar hastaneye yatmadan önce yapılan tüm uyarılara rağmen aşı yaptırmamanın pişmanlığını yaşıyor.

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Cavit Türker, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Taman ile beraberinde SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binasında yoğun bakım ve servislerde yatan hastaları ziyaret etti.

Sünnetçioğlu, hastaların söz konusu hastalığa yenik düşmemeleri, pişmanlık yaşamamaları için Covid-19 aşısı yaptırmaları çağrısında bulundu.

Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binasında yoğun bakım ve servislerde yatan hastaları ziyaret etti.

Burada bir açıklamada bulunan Prof. Dr. Sünnetçioğlu, yapmış olduğumuz ziyaretlerde aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızın pişmanlıklarına tanıklık ediyoruz. Genel olarak hastamız 'keşke aşımı olsaydım' diye serzenişte bulunuyorlar. Hastanede Covid-19 aşısı olmamış hastalarımız yoğunlukta. Hastalar aşı olmadığı için çok pişman. ‘Covid-19 Hastalığını tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır geçiyorum; nefes almakta sıkıntı yaşıyorum’ diyen vatandaşlarımız var; hastalığın bu kadar zor olduğunu bilmediklerini anlatmaktalar” diye konuştu.

“Delta varyantı tüm dünyaya hakim”

Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, sıkıntılı bir varyant olan delta varyantının şu an bütün ülkede, bütün dünyada hakim olduğunu belirterek, “Dolayısıyla bizim aşıya inanıp güvenip hiçbir tereddüt duymadan gidip aşımızı yaptırmamız lazım. Görüyoruz ki; aşılanmamış insanlar, hastaneye daha fazla gelmeye başladı. Eğer kişi ikinci ve üçüncü dozu olduysa, hastalığı hafif atlatacaktır ya da belirti göstermeden atlatacak, daha rahat geçirecek ama aşı olmayanların yoğun bakıma gelme ihtimalleri çok fazla. Özellikle yoğun bakıma ve hastaneye yatışları azaltması adına lütfen aşı olalım” çağrısında bulundu.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binasında yoğun bakım ve servisinde yatan Dilaver Çınar isimli hasta ise yaptığı açıklamada İstanbul’da ikamet ettiğini, ziyaret için memleketi Van’a geldiğini belirterek, akraba ziyaretleri sırasında koronavirüse yakalandığını söyledi.

Çınar, “Dedikodulara inanarak aşı olmaktan kaçındık. Aşı olmadığım için çok pişmanım, keşke olsaydım. Ayrıca herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum, zor gönler geçirdim. Bir aydır ailemden uzak yoğun bakımda kaldım. Aşılarınızı olun düğün, taziye ve kalabalık ortamlardan uzak durun” ifadelerini kullandı.

Çınar, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.