Sünnetçioğlu: Diş sağlığı yerinde bir toplum hedefliyoruz

22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü vesilesiyle açıklamalarda bulunan Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “Sağlık ordumuzun vazgeçilmez bir parçası olan tüm diş hekimlerimizin ‘Dünya Diş Hekimliği Günü’nü

SAĞLIK 23.11.2021 12:47:26 0
Sünnetçioğlu: Diş sağlığı yerinde bir toplum hedefliyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü nedeniyle, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu bir açıklama yaptı. Tüm sağlık konularında olduğu gibi ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklarda da tedaviden çok koruyucu önlemlere ağırlık verecek çalışmalar yürüttüklerini belirten Sünnetçioğlu, hedefe ulaşmak için de maddeler sıraladı.

"TÜM SAĞLIK KONULARINDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR"

İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, “Ağız ve diş sağlığı bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. Ağız ve diş sağlığı korunmadığında birçok hastalığı beraberinde getirmektedir. Tüm sağlık konularında olduğu gibi ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklarda da tedaviden çok koruyucu önlemlere ağırlık verecek çalışmalar yürütüyoruz. Diş çürüğü olmayan ağız ve diş sağlığı yerinde bir toplum hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“DOĞRU VE DÜZENLİ FIRÇALAMA ALIŞKANLIĞININ EDİNİLMESİ LAZIMİ”

Sağlık anlamında hedefe ulaşabilmek için maddeler sıralayan Sünnetçioğlu, şunları kaydetti: “Ağız ve diş sağlığının öneminin anlaşılması ve toplum bilincinin oluşturulması önemlidir. Anne adayından başlayarak gebelik döneminde annenin ve bebeğin ağız ve diş sağlığı konusunda düzenli takibinin yapılması, kişilerin ağız hijyenine önem vermelerinin sağlanması, doğru ve düzenli fırçalama alışkanlığının edinilmesi, diş ipi kullanımının yaygınlaştırılması, koruyucu diş tedavi uygulamaları olan flor uygulaması ve fissür örtücülerinin öneminin anlaşılması gerekiyor."

EVLERDE DE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİ VERİLİYOR

Son olarak Sünnetçioğlu, şunları paylaştı: “Bu kapsamda öncelikli risk gruplarının 0-3 yaş grubu çocukların ebeveynleri, hamileler, engellilerin, aile hekimleri aracılığı ile periyodik muayenelerini takip etmeyi amaçlıyoruz. İlköğretim okullarımızda ağız ve diş sağlığı taraması yapılmaktadır. Ağız Diş Sağlığı Merkezlerimiz bünyesinde evde sağlık birimleri kurulmuş olup, Evde Sağlık Hizmetleri kapsamındaki hastalara ihtiyaç duydukları ağız ve diş sağlığı hizmetleri verilmektedir. Engelli vatandaşlarımızın genel anestezi altında tedavi edilebilmeleri için, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet verilmektedir.”