_Sınırda sıcak bir karşılama olsun!

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Nevruz tatili nedeniyle İranlıların Van’a yoğun bir şekilde geleceklerine dikkat çekerek, “Kapıköy Sınır Kapısında bir takım kolaylaştırıcı

SAĞLIK 18.03.2019 10:26:22 0
_Sınırda sıcak bir karşılama olsun!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgilere göre, İran’da, 21 Mart-1 Nisan tarihleri arasında yılbaşı olarak kutlanan 12 günlük Nevruz bayramı tatili nedeniyle çok sayıda İranlı Van’daki otellerde rezervasyon açtı. 
İranlıların 19bugünden itibaren yoğun bir şekilde Van’a hareket edeceği ve bu nedenle de Kapıköy Sınır Kapısı’nda büyük bir yoğunluk yaşanacağı belirtiliyor.

“KOLAYLIK SAĞLANSIN!”
Açıklama yapan VAHATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, sınırda oluşacak yoğunluğa dikkat çekerek, gelen aileler için kolaylık sağlayan bazı çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
Belediye tarafından çorba dağıtımının yapılmasını arzu ettiklerini belirten Tunçdemir, şöyle dedi: 
“Van turizminin en yoğun günleri olan 20-31 Mart tarihleri arasında, yani İranlıların Nevruz tatilinde, Kapıköy Sınır Kapısı’ndan İranlı turistlerin yoğun bir giriş yapması bekleniyor.  Van ve ülke ekonomisine ciddi katı sağlayacak olan bu misafirlerimizin giriş esnasında oluşan aşırı yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşanmaması gerekiyor. Bir takım ek hizmetlerin verilmesi gerekiyor. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, bilhassa uzun süre sıra bekleyen çocuklu aileler için, 10 gün boyunca belediye araçlarıyla çorba ikram edilmesi, iyi bir intiba uyandıracaktır.” 

MOBİL WC’LER  KURULSUN
Yoğunluktan dolayı oluşacak sıkıntılardan birinin de WC sorunu olacağını söyleyen Tunçdemir, şunları söyledi:
“Ayrıca sınır kapısında, ana bina dışında araç bekleyen misafirler, kooperatif araç sürücüleri ve günübirlik sınır ticareti yapan yerel halkı bekleyen bir diğer sıkıntı da WC konusunda olacaktır. O nedenle, müsait bir mekânda, zaruri ihtiyaçlar için lavabo ve benzeri temel ihtiyaçların giderilmesi için bu tarihler arasında Mobil Bay-Bayan WC’lerin hizmete hazır tutulması, sonrasında da kalıcı Umumi Bay ve Bayan WC’lerin yapılması uygun olacaktır.”

“TAKDİR GÖRECEK” 
İranlı misafirlerin, Van’a hem alışveriş, hem de dinlenme amacıyla geleceklerini, iyi karşılanmalarının sektöre olumlu yansıyacağını belirten Tunçdemir, “Sınır kapısında yukarı da saydığımız uygulamaların yapılması, her iki ülkenin turizm sektörü ve esnafının nezdinde takdir ile karşılanacaktır. Yetkililerin bu konuda özellikle dikkatlerini çekmek istiyoruz” diye kaydetti. 
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi