Şehir merkezinde 'acil' ihtiyaç!

Van'da çarşı içinde çocuk acil servis hizmeti veren bir hastanenin bulunmaması, zaman zaman mağduriyetlere sebebiyet veriyor. SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek hizmet binasında Mart ayında yetişkinler için acil servis

SAĞLIK 15.05.2019 14:12:43 0
Şehir merkezinde 'acil' ihtiyaç!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Acil çocuk için Bölge Hastanesi veya Dursun Odabaş Tıp Merkezine gitmek durumunda kaldıklarını ancak araçları olmadığı için gecenin bir vakti büyük zorluklar yaşayabildiklerini belirten aileler, şehir merkezinde de çocuk acil servisinin olması gerektiğine vurgu yapıyor. Bu talep ve şikayetler üzerine görüşlerine başvurduğumuz Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğl; “20.03.2019 tarihinde hasta kabülüne başladığımız acil servisimizde yetişkin hastalara hizmet verilmesi planlanmış; acil servise başvuran çocuk hastaların erişkin hastalardan enfeksiyon kapma ihtimalini de değerlendirerek çocuk hastalarımızı mümkün mertebe kabul etmiyoruz” dedi.

"ÇOCUK HASTALARIN SBÜ VAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE BAŞVURMALARINI ÖNERİYORUZ"
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “SBÜ Van Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binada acil servis hizmeti devam etmektedir. Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için İpekyolu ek binamızda göndüz polikinikleri ve acil servis polikiniklerimiz ile hizmet vermekteyiz. 20.03.2019 tarihinde hasta kabülüne başladığımız acil servisimizde yetişkin hastalara hizmet verilmesi planlanmıştı; acil servise başvuran çocuk hastaların erişkin hastalardan enfeksiyon kapma ihtimalini de değerlendirerek çocuk hastalarımızı mümkün mertebede kabul etmiyoruz. Çocuk hastaların tedavisinde yandal uzman doktor konsültasyon ihtiyacı olduğundan hastalarımızı SBÜ Van Eğitim Ve Araştırma Hastanesi çocuk aciline başvurmalarını öneriyoruz.”  

“MERKEZE ULAŞIM RAHAT”
SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek hizmet binasında, hasta çocuğu için acil servise başvuran ancak çocuk acil hizmetinin verilmemesinden dolayı başka bir hastaneye yönlendirilen Nihat Karakuş adındaki vatandaş ise, "Ek polikliniğin merkezde olması ulaşım konusunda bizleri rahatlatıyor. Ancak burada çocuk acil servisinin olmaması sıkıntı yaratıyor. Gecenin bir vakti hastalanan çocukları Bölge Hastanesine veya Üniversite hastanesine götürebilmek için aracımızın olması lazım. Peki aracı olmayanlar gecenin bir vakti uzaktaki bu hastanelere nasıl gidecekler?" diye sordu.
Karakuş şunları söyledi; “Beyüzümü Mahallesinden buraya geldik, acil servise başvurduk ancak çocuk hastaların acil servise kabul edilmediğini öğrendik. Bizi buradan bölge hastanesine yönlendirdiler. Haliyle belki arabamız yok, belki imkanımız yok, n'olacak o zaman? Gecenin bir vaktinde herkes gidebilir mi o hastanelere? Aracı olmayanlar ve imkanı bulunmayanlar ne yapsınlar? Bu nedenle şehir merkezinde de çocukların da kabul edilebileceği bir acil servis hizmetinin verilmesini arzu ediyoruz. Yetişkinler için verilen acil hizmetin, çocuklar için verilmesini de rica ediyoruz.”
Özel Haber: M. Selim KURT 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi