Sağlık Müdürü uyardı; ‘Hayati bir mesele...!

Koronavirüs salgını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilimizde de tehdit olmayı sürdürüyor.

SAĞLIK 1.05.2020 13:26:13 0
Sağlık Müdürü uyardı; ‘Hayati  bir mesele...!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu tehdidin önüne geçebilmek için birçok tedbire başvuruluyor. Zaman zaman da, sokağa çıkma kısıtlaması getiriliyor. Bu kısıtlamalardan birisi de dün gece yarısı itibari başladı. Van’ın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta 30 Nisan Perşembe günü saat 24.00 ile başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, 03 Mayıs Pazar günü saat 24.00’te sona erecek. Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sünnetçioğlu, yaptığı açıklama ile sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günler haricindeki günlerde de hayati bir ihtiyaç olmaması durumunda evde kalınması çağrısında bulundu. 

Koronavirüs salgını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilimizde de tehdit olmayı sürdürüyor. Bu tehdidin önüne geçebilmek için birçok tedbire başvuruluyor. Zaman zaman da, sokağa çıkma kısıtlaması getiriliyor. Bu kısıtlamalardan birisi de dün gece yarısı itibari başladı. Van’ın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta 30 Nisan Perşembe günü saat 24.00 ile başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, 03 Mayıs Pazar günü saat 24.00’te sona erecek. Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sünnetçioğlu, yaptığı açıklama ile sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günler haricindeki günlerde de hayati bir ihtiyaç olmaması durumunda evde kalınması çağrısında bulundu. 

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararı, dün gece 24.00 itibari ile başladı. Kısıtlama, 03 Mayıs Pazar günü saat 24.00’te sona erecek. 
Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu bugün market, bakkal ve manavlar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşların (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız araç kullanabilir) ikametlerine en yakın market, bakkal ve manava gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal ve manavlar evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. 02.05.2020 Cumartesi ve 03.05.2020 Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacak. 

YOĞUNLUK YAŞANDI

Sokağa çıkma kısıtlamasının başlaması öncesinde dün Van’da da yoğunluk yaşandı. Özellikle market ve manavlarda alışveriş için gelen müşteriler yoğunluk oluşturdu. 

‘MAALESEF İHLALLER VAR, KURALLARA UYULMALI’

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde, koronavirüs salgını ile ciddi bir mücadelenin söz konusu olduğunu belirten Doç. Dr. Sünnetçioğlu, ancak yapılan bazı ihlallerden dolayı Van’da bazı mahallelerin karantinaya alındığını söyledi.
Doç. Dr. Sünnetçioğlu, ihlallerin önlenmesi için kurallara uyulması gerektiğini, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda kararlara uyulmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.
Karantina kurallarına mutlaka uyulması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Sünnetçioğlu, “Karantina kurallarına uyulmasını istiyoruz, uyulmadığı taktirde bir birbiriyle bağlantısı olan kişilerle birlikte karantina kapsamına alınmak durumunda kalınıyor” dedi.
Sünnetçioğlu, şunları söyledi; “Koronavirüs vakalarının görüldüğü Van’ın birçok mahallesi karantinaya alınırken, sokak ve caddelerde dolaşan Emniyet göçlerimiz de vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda uyarıyor ve ikinci bir uyarıya kadar evlerinden çıkmamaları ya da evlerine misafir kabul etmemeleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor. Vatandaşlarımızın maske takmaları ve sosyal mesafeyi korumaları için de sık sık anonslar yapılıyor. Ayrıca, bilgi kirliliği yaratarak bazı sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamaların dikkate alınmamasını, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda bilgilendirmeler yapıldığını hatırlatmak isterim.”

‘ZORUNLU OLMADIKÇA EVİNİZDEN ÇIKMAYIN’

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, vatandaşlara çağrıda da bulunarak, zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması gerektiğini söyledi. Sünnetçioğlu; “Değerli hemşerilerimiz, bazı mahallelerimizde koronavirüs vakası çıkmıştır. Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak adına ikinci bir uyarıya kadar lütfen hayati bir ihtiyaç olmadıkça evinizden dışarı çıkmayınız. Komşularınızı ziyarete gitmeyiniz, ziyaret taleplerini kabul etmeyiniz" dedi. 

VAN’DA VAKA SAYISI 200’ÜN ÜSTÜNDE

Bu arada, Van Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Van’da koronavirüs vaka sayısı 200’ün üstüne çıktı. Valilik de, vatandaşların kurallara mutlak suretle uymaları konusunda uyarıyor ve bunun hayati bir gereklilik olduğuna işaret ediyor. Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi