Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sünnetçioğlu; "Aşı reddi, ciddi problemlere yol açabilir"

Van İl Sağlık Müdürlülüğü 2018-2019 Yıllı Gebe ve Bebek İzlenimleri, Anne Bebek Ölümleri Aylık Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, aşı reddinin ge

SAĞLIK 2.08.2019 18:41:46 0
Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sünnetçioğlu; "Aşı reddi, ciddi problemlere yol açabilir"
Tarih: 01.01.0001 00:00

 “2018-2019 yıllı Gebe ve Bebek İzlenimleri, Anne Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dt. Şebnem Kartal, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan yardımcıları Dr. Fatih Taman, Büşra Tapan Soğanda, İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlık Merkezi ve Aile Sağlık Merkezi sorumluları katıldı.
Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, "Aile hekimlerimizin işlerini laikiyle yapmaları gerekiyor, yaptıklarına da inanıyorum. İl Sağlık Müdürlüğü olarak Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımız ile yürütülen çalışmalar doğrultusunda, her ay bir araya gelerek 2018 yıllına ait anne ve bebek ölümlerinin analizlerini çıkararak bu doğrultuda, 2019 yılı içersinde aile hekimlerimizin aktif çalışmaları yönünde sahaya çıkmalarını ve ailelerimizi takibe almaları konusunda uyarıda bulunmalarını isteyeceğiz. Ayrıca aile hekimlerimize bir görev daha düşüyor. Aşı reddinin geri dönüşü olmayan problemlere yol açabileceğine dikkat çekmeniz gerekiyor" dedi.
Aşı reddinin ciddi ve geri dönüşü olmayan problemlere yol açacağını söyleyen Doç. Dr. Sünnetçioğlu, aile hekimleri tarafından bu konuda ailelere bilgilendirme yapılmasını istedi.
Toplantı gebe ve bebek izlenimleri, anne ve bebek ölümlerini önlemeye yönelik soru - cevap şeklinde devam etti.