Sağlık Müdürlüğü’nden, Dünya Yürüyüş Günü etkinliği…

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İMKB Fen Lisesi’nde, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliği çerçevesinde obezitenin azaltılması, toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi, sağ

SAĞLIK 4.10.2019 15:11:45 0
Sağlık Müdürlüğü’nden, Dünya Yürüyüş Günü etkinliği…
Tarih: 01.01.0001 00:00

     Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Yöneticileri, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Hizmetleri Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi personellerinin de eşlik ettiği etkinlikte özellikle çocuklar ve gençler hedef alındı. Diyetisyenler tarafından Dengeli Beslenme, Hareketli Yaşam, Obezite vb… konularda eğitim verildi. Ayrıca etkinliklerde stant kurularak öğrencilerin boy ve kilo endeksi ölçüldü. Etkinlikte halat, çuval yarışı koşu, ip atlama ve yürüyüş gibi sportif aktiviteler de gerçekleştirildi. 

        Program Hakkında konuşan Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu; “Biz halkımıza fiziksel aktivitenin, hareketli yaşamın öneminden bahsediyoruz. Sağlık Müdürlüğü olarak her an her yerde obeziteyle mücadele içerisindeyiz. Dünyadaki ölümlerin en büyük nedeni kronik hastalıklar, bunların en büyük etkenlerinden bir tanesi obezite. Obezite ile mücadele etmenin en güzel yönü sürekli hareket halinde olmaktır. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır. Bu anlama da halkımız bilinçlendirilmesi için bugün bu etkinliği düzenledik" dedi.