Sağlık çalışanlarına 'coronavirüs' eğitimi

Çin'i saran ve oradan da dünyaya yayılmaya başlayan yeni tip coronavirüsü ile ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanıyor.

SAĞLIK 5.02.2020 10:44:08 0
Sağlık çalışanlarına 'coronavirüs' eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Coronavirüsün doğduğu yer olan Wuhan'da, virüsle mücadele için yeni hastaneler hızla yapılırken, dünyadaki diğer ülkeler de çeşitli tedbirler alıyor. Virüs nedeniyle şuana kadar 400'ün üstünde kişi yaşamını yitirirken, 20 binden fazla kişinin de virüsten enfekte olduğu bidiriliyor. Herkesin pür dikkat kesildiği coronavirüs ile ilgili Van'da da, hastane çalışanlarına 'bilgilendirme eğitimi' verildi.
Türkiye'de de Sağlık Bakanlığı, tüm dünyayı alarma geçiren yeni tip coronavirüs hakkında sağlık çalışanlarını bilgilendirmek amacıyla, geçtiğimiz günlerde rehber yayımladı. Rehberde, virüs hakkında detaylı bilgilere yer verildi.
Bakanlık tarafından yayımlanan rehberde, söz konusu virüs ile ilgili şüpheli durumlarda ülke genelinde başvurulması gereken hastaneler de açıklandı. Bu hastanelerden birisi de Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bildirildi.
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de, olası durumlara karşı gerekli hazırlıklar yapılıyor. Bu hazırlıklar kapsamında, hastane çalışanlarına 'Coronavirüsü Bilgilendirme Eğitimi' verildi.
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Merve Sefa Sayar tarafından verilen 'Coronavirüsü Bilgilendirme Eğitimi'ne sağlık çalışanlarının ilgisi ve katılımı oldukça yüksek oldu. Eğitimde, farkındalık amacıyla maske de kullanıldı.
Yeni tip coronavirüsün solunum yolu hastalıklarına yol açtığı ve bulaşıcı olduğu bilinirken, coronavirüs enfeksiyonundan korunmak için kişisel hijyen kurallarına uymanın önemine de ısrarla vurgu yapılıyor.