Sağlık Bakanı Koca Yeni Kararları Açıkladı

Sağlık Bakanı Koca'dan 6 ile yeni hastane müjdesi Son Dakika haberi; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır’da açıklamalarda bulundu. Koca 'Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin’den yeni hastaneler yapacağız. 750 y

SAĞLIK 4.09.2020 19:06:25 0
Sağlık Bakanı Koca Yeni Kararları Açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Bugün Diyarbakır’daki incelemelerimizi tamamladık. Bölgedeki son durumu masaya yatırdık. Diyarbakır’ı merkez tutarak bölgedeki mevcut durumu detayları ile detaylandırdık.

Bildiğiniz üzere bu hastalığı kesin tedavisi olmamakla birlikte erkenden başlanan tedavilerle en başarılı ülkelerden birisiyiz. Bu yüzden vefat sayısını az sayıda tutmayı başardık.

ÜLKE GENELİNDEKİ YATAK DOLULUK ORANLARI

Türkiye genelinde yatak doluluk oranımız şu an yüzde 51, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 68, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 31.

"ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER İL İL DEĞERLENDİRİLDİ"

Yatak ve yoğun bakım doluluklarını her an izlemekteyiz. Türkiye genelinde sorunuz olmadı. Bazı illerimizde hasta akışı açısından sorunlar yaşadık. Alınması gereken tedbirleri il il değerlendirdik. 

"5 İLDE VAKA ARTIŞI VAR"

Hasta artışının olduğu iller arasında Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak var. 

DİYARBAKIR'DA SON DURUM

Diyarbakır'da yoğun bakım yatak sayımız Mart ayında 370 idi. Bu süreçte 44 yoğun bakımı hizmete sunduk. 106 yatak ilavesiyle kaphasitemizi 520'ye çıkarmış olacağız Yoğun bakım yüzde 66, solunum cihazı ise yüzde 17,5. Mardin'de 139'dan 42 yatak ilavesiyle 182 yatağa çıkarmış olacağız. Yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 81'dir.

BATMAN'DA YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI %79

Batman'da yeni 440 yataklı hastanemizi bu ay sonu hizmete alıyoruz. Batman'da şu anda yoğun bakım doluluk oranı %79, solunum cihazı doluluk oranı ise %44.

6 İLE YENİ HASTANE MÜJDESİ

Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin’den yeni hastaneler yapacağız. 750 yataklı Mardin Şehir Hastanemizin de çalışmalarına en yakın zamanda başlayacağız.

6 ilimizde 3 ilimizin hastaneleri şehir hastanesi statüsünde yapılıyor olacak diğer 3 ilimizde de 500 yataklı hastaneler yapılıyor olacak. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EK ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ DETAYLAR NETLEŞTİ Mİ?

Bu dönemde çalışan bütün sağlık çalışanlarımız yoğun fedakarlıklarda bulundular. Bunun karşılığını bir ödeme ile yapmanın yeterli olmayacağını düşünüyorum ama imkanlar içinde biz devrede olan sağlık çalışanlarımız için bir çalışma yapıldı. Bugün ya da yarın açıklama yapılır. Filyasyonda olan ekiplerimiz için çalışma yapıldı. Bununla ilgili ödeme yapılacak.

Kovidli hasta takibi ile ilgili bir ek ödeme de bugün  veya yarın yayınlanacak genelge ile duyurulmuş olacak. Kovidle ilgilenen çalışanlarımızın tavandan olmak üzere bir düzenleme yapıldı.