Psikolog Arı psikolojik sağlığa dikkat çekti: Tedbir bizden takdir Rab'bimizden

Eğitimci Psikolog Aydoğan Arı, koronavirüsle mücadelede psikolojik sağlığın önemine dikkat çekerek, "Biz büyük çoğunluğu Müslüman bir milletiz. İşin ehli uzmanların dikkat çektiği tedbirleri aldıktan sonra Rab'bimizden de

SAĞLIK 31.03.2020 18:55:52 0
Psikolog Arı psikolojik sağlığa dikkat çekti: Tedbir bizden takdir Rab'bimizden
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yurtdışı merkezli yayın yapan haber kuruluşları ile Türkiye'deki muhalif kesimlerin gerçek dışı açıklamaları toplumda panik havasına sebep olurken uzmanlar vatandaşların psikolojik sağlığa da önem vermesi gerektiğine dikkat çekiyor.

'Devletimiz güven ortamını sağlıyor'

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Eğitimci Psikolog Aydoğan Arı, insanların bu tür olağanüstü durumlarda güven ortamı aradıklarına dikkat çekerek, "Bilimsel verilerle hareket etmek kaydıyla psikolojik süreç başarılı yönetilebilir. İnsanlar her zaman bu tür sıkıntılı durumlarda güven ortamı ararlar. Güveni devlet sağlar. Devlet eğer bütün ciddiyeti ile olaya nüfuz ederse işin psikolojik ön boyutu hallolmuş olur." dedi.

'Sayın Koca psikolojik süreci de başarılı yönetiyor'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öncülüğündeki yetkililerin ülkemizdeki psikolojik süreci de başarılı yönettiğini belirten Arı, "Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, psikolojik sürecin yönetilmesi hususunda yeterli ve yetenekli. Sevecen tavrı ile halka gelişmeleri an be an aktarıyor ve en önemlisi şeffaf davranıyor. İşte bu şeffaflık halka güven aşılıyor. Dolayısıyla ülkemizdeki psikolojik ön boyut başarı ile yönetiliyor." diye konuştu.

Arı, sözlerine şöyle devam etti:

'Tedbir bizden taktir Rab'bimizden'

"Biz büyük çoğunluğu Müslüman olan bir milletiz. Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Bilim Kurulu kamuoyuna alınması gereken maddi önlemleri anlatıyor. Bilim Kurulu'nun yani işin ehli olan hocalarımızın uyarılarını titizlikle yerine getirdikten sonra taktiri Cenab-ı Allah'a bırakacağız. Yani tedbir bizden taktir Rab'bimizden. Müslüman insanlar olarak tüm tedbirlerimizi aldıktan sonra Cenab-ı Hak'tan dua ile yardım isteyeceğiz. İşte o zaman duamız bize güç olacaktır."

Taha Emre ÖZDEMİR  yeniakit.com.tr