Prof. Dr. Uğur Şahin normale dönüş için tarih verdi

Koronavirüs salgınında tüm dünyanın umudu olan Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin önemli açıklamalarda bulundu. BioNTech şirketinin CEO'su olan ve Pfizer şirketi ile ortak üretilen dünyanın ilk olumlu sonuç veren koronavirüs a

SAĞLIK 15.11.2020 18:07:40 0
Prof. Dr. Uğur Şahin normale dönüş için tarih verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tüm dünyanın konuştuğu koronavirüs aşısının üretici firmalarından olan BioNTech şirketinin CEO'su olan Türk bilim insanı salgına dair flaş açıklamalarda bulundu. Bu kışın zorlu geçeceğini ifade eden Şahin, normale dönüş için tarih verdi.

Koronavirüs salgınında geçtiğimiz hafta yaşanan flaş gelişme ile yüzde 90'ın üzerinde olumlu sonuç elde edilen aşının üreticilerinden Prof. Dr. Uğur Şahin, bu kez de milyonların merakla beklediği o soruyu yanıtladı. Türk bilim insanı aşının uygulamaya geçmesiyle beraber tüm dünyanın normale döneceği o tarihi açıkladı.

Prof. Dr. Uğur Şahin "Bir bilim insanı olarak ve başkaca virüslerden şimdiye kadar gördüklerimizin ekstrapolasyonundan (sonuçların genişletilmesi, uyarlama) hastalığın önlenmesinde yüksek bir tesir umuyorum" dedi.

Prof. Şahin, "Böylesine yüksek etkili aşıyla insanlar arasındaki bulaşmanın belki yüzde 90 değil fakat yüzde 50 azalacağına çok eminim. Ancak unutulmamalıdır ki bu bile pandeminin yayılmasında dramatik bir düşüşle sonuçlanacaktır" ifadesini kullandı.