Prof. Dr. Erhan Tenekecioğlu'ndan kritik uyarı: Söyleyeceklerim moralinizi bozmasın ama...

Prof. Dr. Erhan Tenekecioğlu, ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Şimdi söyleyeceklerim moralinizi bozmasın. Nöbet tuttuğum serviste yatan pozitif hastaların yaş ortalaması 38-44..

SAĞLIK 6.04.2020 20:36:51 0
Prof. Dr. Erhan Tenekecioğlu'ndan kritik uyarı: Söyleyeceklerim moralinizi bozmasın ama...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Prof. Dr. Erhan Tenekecioğlu, "Nöbet tuttuğum serviste yatan pozitif hastaların yaş ortalaması 38-44" ifadelerini kullanarak, korona virüsün sadece ileri yaşta olanları etkilediği algısının yanlış olduğuna dikkat çekti.

orona virüs salgını ile mücadele devam ediyor.Salgından yaşlıların daha çok etkilendiği ise yaygın bir görüş olarak kabul ediliyor.

Prof. Dr. Erhan Tenekecioğlu ise yaptığı son paylaşım ile bu algının yanlış olduğunu ve gençlerin de kendine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

"Söyleyeceklerim moralinizi bozmasın"

Tenekecioğlu, "Birazdan 12 saatlik Covid nöbeti bitiyor. Şimdi söyleyeceklerim moralinizi bozmasın. Nöbet tuttuğum serviste yatan pozitif hastaların yaş ortalaması 38-44..Sadece ileri yaşlılarda olur deyip tedbiri bırakmayın. Hastaların genel durumu iyi. Dışarıya çıkamadıkları için canları sıkılıyor" ifadelerini kullandı.

"İlaç,techizat bakımından bi eksiklik yok" diyen Erhan Tenekecioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Bakanlık en kötü senaryoya göre tedbirlerini almış durumda. Sağlık personelleri sürekli denetlenip tedbirler sürekli kontrol ediliyor. Serviste yatanların cep telefonları yanlarında.Lütfen serviste yakını olanlar arayıp hal hatır sorsunlar.