Müdür Sünnetçioğlu, 65 yaş üstü vatandaşlara seslendi;

Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, COVID-19 pandemisinde güvenli ve etkili aşılar ile yapılacak yaygın aşılamanın, salgını kontrol altına almaya katkı sağlayacağına vurgu yaparak, 65 yaş üstü vatandaşlara; “Si

SAĞLIK 22.02.2021 15:12:32 0
Müdür Sünnetçioğlu, 65 yaş üstü vatandaşlara seslendi;
Tarih: 01.01.0001 00:00

Aşı programı kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların 12 Şubat itibariyle aşılamalarının başladığını belirten Doç.Dr. Sünnetçioğlu, vatandaşların koronavirüs aşılarının yapılması için muhakkak randevularını Sağlık Bakanlığının Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin web sayfası https://www.mhrs.gov.tr ile MHRS Mobil veya e-Nabız uygulamalarından veya 182 telefon hattından almaları gerektiğini hatırlattı.

“BÜYÜKLERİMİZ, KIYMETLİLERİMİZDİR”

Doç. Dr. Sünnetçioğlu, büyüklerin kıymetlilerimiz olduğunu dile getirerek; “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın talimatı doğrultusunda sağlık çalışanlarımızın, hafta sonu da dahil olmak üzere 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmalarını yapmayı sürdürüyoruz. 65 yaş üzeri vatandaşlarımız ve 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilmektedirler. Büyüklerimiz bizim kıymetlilerimizdir. Onlara gözümüz gibi bakmak bizim sorumluluğumuzdur. Nerede olurlarsa olsunlar bize emanetler.” dedi.

“KAR KIŞ DEMEDEN ÇALIŞILIYOR”

Sünnetçioğlu, virüsün kontrol altına alınabilmesi için sağlık ekiplerinin kar kış demeden büyük bir özveri ile çalışmayı sürdürdüğünü kaydederek; “Ekiplerimiz salgını kontrol altına alabilmek için, kar kış demeden gittikleri en ücra köylerde PCR testinin yanı sıra, sırası gelen kişilere COVİD 19 aşılarını da uygulamaktadırlar. İleri yaşları nedeniyle evlerinde aşı uygulamasına gittiğimiz vatandaşlar ile aynı hanede yaşayan veya komşusu olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız varsa onların da aşı uygulamalarını evlerinde gerçekleştirmekteyiz.” diye konuştu.

AŞININ AMACI

Yapılan aşıların amacına ilişkin de bilgi veren Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, şu ifadeleri kullandı; “Tüm vatandaşlarımızın sağlığı için çalışıyoruz. Aşıların ilk amacı sterilize bağışıklık oluşturmak, yani virüsü kapmamak ve yaymamak. İkinci amacı da vatandaşlarımızı hastalıktan korumak. Vatandaşlarımıza çağrım, ailelerindeki ileri yaştaki büyüklerinin randevularını alarak COVİD 19’a karşı zaman kaybetmeden aile hekimlerinize veya hastanelere giderek aşılarını yaptırın. COVİD 19’a karşı şuan elimizde en güçlü iki silahtan birisi aşı, diğeri doğru bilgidir. Hem aşıyı hem doğru bilgiyi toplumumuzda yaygınlaştırmak için gereken herşeyi yapacağız. Milletçe normale dönme özlemi çekiyoruz. Tedbirlere uyarak ve aşı yaptırarak özlemini çektiğimiz normal hayatımıza dönebilmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”