Lösemili çocuklar ebru sanatı ile tanıştı

Van Büyükşehir Belediyesi '2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası' nedeniyle hastanede tedavi gören lösemili çocukları ebru sanatı ile tanıştırdı.

SAĞLIK 9.11.2019 18:23:45 0
Lösemili çocuklar ebru sanatı ile tanıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle bir program düzenledi. Farkındalık yaratmak adına Kadın ve Aile Merkezindeki usta öğreticileri ve kursiyerleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Onkoloji Bölümünde yatan lösemili çocuklar ile bir araya gelerek onları ebru sanatı ile tanıştırdı. Eğitmenlerin nezaretinde bir birinden güzel eserler ortaya çıkaran çocuklar ebru sanatı ile tanışmanın heyecanını yaşadı. 
Yaptıkları ebru sanatı ile kendi eserlerini çıkarmanın sevincini yaşayan lösemili çocuklar ilk kez yapmış oldukları eserlerden büyük bir zevk aldıklarını belirterek Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.
 Ayrıca çocuklara Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından da çeşitli hediyeler verildi. / Prestij Haber Merkezi