KORONAVİRÜSTEN KAÇAN DOKTORLAR VAR MI?

EVDE HAYAT VAR!....

SAĞLIK 26.04.2020 15:07:25 0
KORONAVİRÜSTEN KAÇAN DOKTORLAR VAR MI?
Tarih: 01.01.0001 00:00

KORONANIN MARİFETLERİ…!

EVDE HAYAT VAR!....

Şu an herkesin korktuğu, sonucu ne olacak diye endişeyle beklediği, musibet olarak gördüğümüz koronavirüs, kim bilir belki insanlığın uyanışına, dirilişine, yepyeni, doğru bir inançla yeniden inşasına vesile olacak

Hayatın her anı düşünen, akıl eden, erdemli insanlar için hayat; hayır, iyilik, hesap verme, sorgulama, imtihan ve teslim olmayı gerektiren bir süreçten ibarettir. Bu nedenle insanın başına gelen her hayır ve şerden sonra asıl vakar, başımıza gelenlerden ne kadar sorumluyuz sorgulamasını yapmaktır.

Nereye gitseniz bu koronavirüs salgınının bize yaptığımız kötülüklerden dolayı bir ceza olduğu yönünde söylemleri çok duyar olduk.

Aslında bu salgın, kimisi için ceza, kimisine mükâfat, kimisine ikaz, yani hepimize ders almak için bir fırsat olabilir. İşin özü hepimiz büyük bir imtihan sürecini yaşıyoruz. Bütün kapıların kapandığı sürede tek açık kapı tövbe kapısı olabilir. Tövbe edip erdemli olanlara selam olsun. Görünmeyen bir vebanın bize öğrettikleri ve anlattığı çok şeye şahitlik ediyoruz.

Rabbimiz karada denizde çıkardığımız bozgunculuğun, yaptığımız kötülüklerin bir kısmını tattırıyor olabilir bizlere; belki düzelelim diye.

Bu doğrultuda başta ülkemiz olmak üzere dünyadan gelen haberler sevindirici ve umutlandırıcı boyutta. Eğer bizler toplum olarak gevşemez, işin ciddiyetinden taviz vermez isek güzel günler çok yakın gibi görünüyor. Bu hastalık inşallah yeryüzünden kalkacak, peki sonrası? Biz eski kötü alışkanlıklarımıza, azgın yaşantımıza devam mı edeceğiz?

Aslında bu durumumuzu Rabbimiz Yunus süresinin 22-23. ayetlerinde muhteşem buyuruyor.

Karada ve denizde yol alıp ilerlemenizi sağlayan O’dur. Gemide bulunduğunuzda, güzel bir rüzgârla gemiler onları kaydırıp götürdüğü ve bu yüzden sevinç içinde oldukları sırada onları bir fırtına yakalar, üzerlerine her taraftan dev dalgalar gelmeye başlar, kuşatıldıklarını zannederler, (işte bu durumda) "Eğer bizi bu felâketten kurtarırsan vallahi sana şükredenlerden olacağız" diye - din ve ibadeti yalnız O’na özgü kılarak- Allah’a dua ederler.

(Allah) onları kurtardığında bir de görürsün ki bulundukları yerde hak hukuk tanımazlar! Ey İnsanlar! Haksızlığınız ancak sizin zararınızadır. Dünya hayatının geçici menfaati... Sonra gelişiniz bizedir, geldiğinizde size yaptıklarınızın ne olduğunu bildireceğiz. “

Evet, hepimiz şuan günü kurtarmak için tövbe ediyor olabiliriz ama salgın bittikten, rahata kavuştuktan sonra kötü hayatımıza geri mi döneceğiz. İyi düşünürsek bizim Allah’tan ve bilgi için kitabı Kuran-ı Kerim’den başka döneceğimiz yer yok.

En çok da düşünüp idrak etmemiz gereken soru şu? Bu virüs insanlığa ne anlattı?

Beden ve iç temizliğinin ne kadar önemli, hayatın her alanında tedbirin ne kadar gerekli, sorumsuzluğun değil, sağlığın ne kadar büyük hazine, o büyüklenen, kendine bile bir faydası dokunmayan insanın ne kadar aciz, Dünyanın ne kadar fani, ayakları yere basmayan kibir abidelerinin hiç hatırlamak istemediği, ölümün ne kadar yakın, Allah’ın ne kadar büyük olduğunu anlattı.

Ayrıca coronavirüs ile gayri ahlaki sorunlarda azalma olmadı mı?

Alkol- içki tüketimi azaldı, kumar oynama azaldı, iç çatışma ve kavga azaldı.

Sokaklardaki gürültü ve çevre kirliliği azaldı, temizlik oranı arttı. Belki diyeceksiniz insanlar evde ve her yer kapalı olduğu için kimse fırsat bulamıyor ondan bu yanlış işlere girilmiyor.

Belki düşünmek ve ders çıkarmak için iyi bir fırsattır evde kalmak.

Ayrıca bazı kesimlerde başka bir hastalık var bir türlü gerçeği görmek istemez doğruyu söylemezler.

Ya bu kadar mı art niyetli olunur diye hep merak ediyorum. Dünya Türkiye’deki sağlıktaki ve korona virüsüne karşı gösterdiği başarıyı alkışlıyor, örnek alıyor Türkiye’den yardım istiyor bizim içimizdeki İrlandalılar her şeye mazeret üreterek, muhalefet ederek aslında kendi güvenilirliklerini kaybediyorlar. En çok üzüldüğüm durum ise nankörlerin durumu. Milyonlarca insana gıda ve para yardımı yapılıyor içi bozuklar bir türlü dürüstlük nedir bilmiyor teşekkür etmiyorlar. Devletine saygı duyanlar şerefli iyiliği bilen tevazu ahlak sahibi onurlu insanlar var tabi.

Dünyanın her yerine bir vatandaşını sıkıntıda görünce, koronavirüs hastaları için ambulans uçak, helikopter ve ambulans araç gönderen, diğer ülkelerden tahliye operasyonları ile 10 binlerce vatandaşını Türkiye’de çeşitli illerde karantinaya alan ve getirilen vatandaşların her türlü masraflarını karşılayan insana değer veren bir devlet var ortada.

 İsveç gibi bir ülkede Emrullah gülüşken adında vatandaşımıza kovit 19 olmasına rağmen bakmaması ambulans uçakla ülkemize getirilmesi büyük bir duyarlılığın ifadesidir. Türkiye devletinin vatandaşına nerede olursa olsun bir insanın bile gözünün yaşına kıyamayan bir devlet ve milletini düşünen bir lider var. Bu ancak büyük düşünen devletin ortaya koyacağı başarıdır. İşte bu yapılan ve dünyada bir başka ülkenin yapamadığı insanlığı konuşamamak, dile getirememek, görememek tamamen art niyettir kötülüktür insanlığını yere batıranlardır.

Bizde insanların bir başka hastalığı birde mazeret uydurmak ve üretmektir. Neredeyse insan fabrika olsa mazeret üretir öyle ki en büyük imalatı mazeret olurdu herhalde. Biz mazeretten başka bir şey üretmiyoruz.

Tövbe etmiyoruz hatalarımızı kabul etmiyoruz özeleştiri yapmıyoruz.

Yeni bir bilinç edinmiyoruz. Yeni bir insan olmuyoruz.

Günahlarımızdan dönmüyoruz hatalarımızdan ders almıyoruz.

Hep biz iyiyiz, kötü olan başkası diyoruz. Böyle bir adam tövbe etmez ancak tövbe etmeyen de düzelmez; düzelmeyen de yeni bir insan olmaz, olamaz.

Rabbim bize hakiki ve halis tövbe nasip etsin. Rabbim bize derin bir ilim ve farkındalık ve sağlam bir irade nasip etsin.

Allah kitabında halis ve samimiyse isteyene istediğini vereceğini vaat ediyor.

Elimizden bir şey geliyorsa yıkmayalım, yapalım önce haddimizi bilelim.

Lüksten israftan vazgeçelim!.

Konfordan vazgeçelim!

Vazgeçilmeyen her şey insanın putudur.

Her put heykel değildir her heykelin put olmadığı gibi. Yani put ve putculuk algımızı birilerinin dayatmasıyla değil inancımızın ortaya koyduğu değerlere bilgiye göre belirlemeliyiz.

Bu süreçte en çokta takdiri sağlıkçılarımız hak ediyor. Bu sözde kalmamalı gerçekten bu artık hayatımızın bir parçası olmalı ve bir bilince kültüre dönüşmeli. Onlar bizim sağlığımız için çok zor günler geçiriyor.

Bizler virüsten kaçarken sağlıkçılarımız virüsü arıyor, onlar ailelerinden yavrularından uzak.

Ben son nefesime kadar görevimin başında olacağım, tek korkum bana bir şey olursa kızıma ne olacak diyen, canını ortaya koymuş bu savaşın en ön safhalarında yer alan sağlıkçıları lütfen koruyalım.

Tabi her işin çürükleri, ihanet şebekeleri olduğu gibi sağlıkta da olabilir. Burnuma pis kokular geliyor bazı sağlıkçıların kendilerini izine ayırdığı, görevden istifa ettiği yönünde iddialar var.

Bu yüz kızartıcı bir suç bu insanlığa, mesleğe en büyük ihanettir. Her şeyi para karşılığı yapan art niyetlere de bir sözüm var yapacağınız her şey karşınıza çıkacaktır. Hiçbir şey insanın yaşamasından daha kıymetli değildir.

Konunun birde duygusal gerçekleri var tabi. Evlere temizliğe giderek, biriktirdiği parayı Milleti için harcayan.. Ben 75 yaşındayım, evimden çıkamıyorum gelin adresime, ben de gariplere destek olmak istiyorum diyen duygu dolu amcaya...

Elindeki 100 euroyu bankalar kapalı diye gönderemediği için ağlayan, daha fakirler var beni sonraya bırakın, siz onlara yetişin diyen temiz yürekli inanca sahip insanlar gibi olalım. Bize gelen yardımlara ihtiyacımız yoksa ihtiyacı olanlara verelim lütfen.

Ve bir önemli konuda takdiri hak eden güvenlik güçlerimizdir. Polis ve askerimizin sağlıkçılar gibi halkı uyararak 24 saat nöbet tutarak halkın sağlığı için kendini riske eden ve gece gündüz asayişi korumak için kendilerini heder ettiklerine şahitlik ediyoruz. Van ilimizde Van valisi Sayın Mehmet emin bilmez öncülüğünde ve yönetiminde bütün kurumlarımızın sürece ortak olarak verdikleri canhıraş mücadeleyi Vanlılar adına kutluyor tebrik ediyorum.

Şu özellikle bilinmeli ki iyi niyetle ve insan sevgisiyle yürütülen ve yönetilen bu büyük mücadeleyi verenleri tarih asla unutmayacak unutturmayacağız..

 koronaviris sürecinde halkına sahip çıkarak tarih yazan ve dünyaya örnek olan Türkiye devletinin başarısını görmeyenleri de asil millet tarihin sayfalarına yazacaktır herhalde..

Biz tedbiri alalım üzerimize düşeni yapalım Allah’tan yardımı dua ederek isteyelim.

Allah’ım, merhametine sığınırız azabından öfkenden şefkatine koşarız.

Senin ilmini kim kuşatabilir senin gücünü kim kavrayabilir? Hiç kimse.

Ey Âlim olan Allah’ım görünmeyen virüse boynunu bükmüş insanlarız, aciziz, sana yalvarıyoruz bizi affet.

Ey rabbimiz varlığını fark etmekten daha büyük bir onur olamaz!

Son olarak şunu kıymetli insanlığa hatırlatmak isterim.

Oturduğun yerden, hayat kurtarmak istemez misin?

Evinde otur ve hayatları kurtar.

EVDE HAYAT VAR…