Koronavirüste korkunç rakam açıklandı!

Son gelen bilgilere göre, Avrupa'da koronavirüs salgınından etkilenen İtalya'da ölü sayısı verilere göre 197'ye yükseldi. ABD’nin Maryland eyaletinde bulunan Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre, dü

SAĞLIK 6.03.2020 23:46:29 0
Koronavirüste korkunç rakam açıklandı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı her gün katlanarak artıyor. Sivil Savunma Genel Müdürü Borrelli, ölü sayısının düne göre 49 kişi daha artarak 197'ye ulaştığını açıkladı.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma'da düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı.

Hayatını kaybedenlerin yaşları 62 ve 95 arasında

Borrelli, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 3 bin 916, ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde koronavirüs bulaşanların toplam sayısının ise 4 bin 636 olduğunu aktardı.
Sivil Savunma Genel Müdürü Borrelli, ölü sayısının düne göre 49 kişi daha artarak 197'ye ulaştığını bildirdi. Borrelli, hayatını kaybedenlerin yaş aralığının 62 ile 95 arasında değiştiğini bildirdi.
Borrelli, hastalık bulaşıp da iyileşenlerin sayısının da düne göre 109 kişi artarak 523'e çıktığını ifade etti.

Vatikan'da tespit edildi

Diğer yandan bir kişiye yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan Vatikan Basın Ofisi, bu sabah itibarıyla Vatikan'daki özel kliniklerinde tüm sağlık hizmetlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Rakam 100 bini aştı

ABD’nin Maryland eyaletinde bulunan Johns Hopkins Üniversitesi tarafından korona virüsüne ilişkin bir rapor yayınlandı. Üniversite tarafından yayınlanan rapora göre, dünya çapında korona virüsünden enfekte olan insan sayısı 101 bin 605’e ulaştı. Toplam vakaların 80 bin 576'sı Çin'de bulunurken, Çin’den sonra en fazla vaka tespit edilen ülkeler; 6 bin 593 vaka ile Güney Kore ve 4 bin 747 vaka görülen İran olarak kaydedildi.
En fazla korona virüsü vakasına Asya'da rastlanırken, Avrupa, ABD ve Latin Amerika'daki yeni virüs vakaları kaydedilmeye devam ediyor. Hükümetler ise virüsün ilerlemesini durdurmak için sert önlemler almaya devam ediyor.

Togo’da rastlandı

Batı Afrika ülkesi Togo'da ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiği bildirildi.

Ulusal basındaki haberlere göre, Togo Başbakanı Komi Selam Klassou, başkent Lome'deki üniversite hastanesinde karantina altında olan hastanın durumunun iyi olduğunu belirtti.

İran’da korku ve panik hakim

İran’da koronavirüs nedeniyle 17 kişi daha hayatını kaybetti; can kaybı 124'e, vaka sayısı 4 bin 747'ye yükseldi.