Koronavirüste aşı müjdesi geldi

Amerika Birleşik Devletleri merkezli ilaç firması Pfizer, üzerinde çalıştıkları koronavirüs aşısının etkili olup olmadığını ekim sonuna kadar tespit edebileceklerini ve yıl sonundan önce piyasaya sürebileceklerini açıkladı.

SAĞLIK 14.09.2020 20:45:36 0
Koronavirüste aşı müjdesi geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Amerikan CBS televizyonuna Pfizer CEO'su Albert Bourla, son aşamasına gelinen koronavirüs aşısının ''güvenli ve etkili'' olması durumunda yıl sonundan önce piyasaya sürülebileceğini ifade etti.

Pfizer CEO'su aşının etkili olup olmadığını ekim sonuna kadar tespit etme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyerek aşının onayı ve dağıtımı için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Son aşamasına gelinen koronavirüs aşının 18 ila 85 yaş grubu arasında 30 bin gönüllü üzerinde denenmeye başlandığını ve deneklerin sayısını 44 bine çıkarmayı düşündüklerini kaydeden Albert Bourla, potansiyel koronavirüs aşısını 16 yaş grubu ile kronik hastalığı bulunanlar üzerinde de deneyeceklerini söyledi.

"YÜZ BİNLERCE DOZ AŞI HAZIR OLACAK" Pfizer CEO'su Albert Bourla, ölümcül koronavirüse karşı geliştirilen aşının üretimine de başladıklarını ve başarılı olduğunun kanıtlanması durumunda yüz binlerce doz aşının dağıtıma hazır olacağını aktardı.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, Kovid-19 salgınının merkezi ve en fazla can kaybının görüldüğü ülke olmayı sürdürüyor.

Foto - Amerikan CBS televizyonuna Pfizer CEO'su Albert Bourla, son aşamasına gelinen koronavirüs aşısının ''güvenli ve etkili'' olması durumunda yıl sonundan önce piyasaya sürülebileceğini ifade etti.

Foto - Pfizer CEO'su aşının etkili olup olmadığını ekim sonuna kadar tespit etme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyerek aşının onayı ve dağıtımı için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Foto - Son aşamasına gelinen koronavirüs aşının 18 ila 85 yaş grubu arasında 30 bin gönüllü üzerinde denenmeye başlandığını ve deneklerin sayısını 44 bine çıkarmayı düşündüklerini kaydeden Albert Bourla, potansiyel koronavirüs aşısını 16 yaş grubu ile kronik hastalığı bulunanlar üzerinde de deneyeceklerini söyledi.

Foto -

Foto - Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, Kovid-19 salgınının merkezi ve en fazla can kaybının görüldüğü ülke olmayı sürdürüyor.