Koronavirüse karşı aşı geliştirildi mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüse karşı geliştirilmiş bir ilaç ya da aşı yok" dedi.

SAĞLIK 11.03.2020 19:23:30 0
Koronavirüse karşı aşı geliştirildi mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gerçekleşen toplantının ardından ortak basın açıklaması yaptı.

"Koronavirüse karşı bir ilaç geliştirildi mi?"

Açıklamada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca'ya "Koronavirüse karşı bir ilaç geliştirildi mi?" sorusu yöneltildi. Koca, bu soruya "Koronavirüse karşı geliştirilmiş bir ilaç ya da aşı yok" sözleriyle yanıt verdi.

İran "İlacı bulduk" dedi

Öte yandan koronavirüs salgınının pençesindeki İran'dan gelen açıklama dünya genelinde büyük heyecan yarattı. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, koronavirüsüne yakalanan hastalar için kullanılan ve bağışıklık sistemini güçlendiren Actemra ilacının bazı şehirlerde hastaları iyileştirdiğini söyleyerek, "İlaç 24 saat içerisinde etkisini gösterdi. Ancak kesin bir şey söylemek için henüz erken" dedi.

"Neticeler kesinleşirse ilacı piyasaya süreceğiz"

Kullanılan ilacın ilk 24 saat içerisinde etkisini göstermeye başladığını belirten Cihanpur, ilacın etkilerine yönelik uzmanların incelemelerinin devam edeceğini ifade ederek, "Alacağımız olumlu neticeler kesinleşirse ilacı piyasaya süreceğiz" şeklinde konuştu.