Koronavirüse karşı alınması gereken önlemler nelerdir? Koronovirüs temas izolasyonu nedir? İzolasyon nasıl yapılmalı?

Koronavirüse karşı alınması gereken önlemler nelerdir? Koronovirüs temas izolasyonu nedir? İzolasyon nasıl yapılmalı? Koronavirüs Türkiye’de tespit edildi. İstanbul’da görülen ilk vakada şu ana kadar durum normal. Sağlık Bakanlığ?

SAĞLIK 11.03.2020 11:27:42 0
Koronavirüse karşı alınması gereken önlemler nelerdir? Koronovirüs temas izolasyonu nedir? İzolasyon nasıl yapılmalı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Peki; yeni tip koronavirüse karşı alınması gereken tedbirler nelerdir? Kovid-19 temas izolasyonu nedir, izolasyon nasıl yapılmalı? İşte, dünyayı teyakkuza geçiren virüs salgınına karşı alınması gereken tedbirler...

#2

Foto - Standart önlemler: Olası enfeksiyon tanısına bakılmaksızın, tüm hastalarda uygulanması gereken önlemlerdir.

Standart önlemler: Olası enfeksiyon tanısına bakılmaksızın, tüm hastalarda uygulanması gereken önlemlerdir.

#3

Foto - - Hastaya temas öncesi ve sonrası el hijyeni sağlanmalıdır. - Kan, vücut sıvısı (ter hariç), bütünlüğü bozulmuş deri ve mukoz membran ile temas riski varlığında kişisel koruyucu ekipman giyilmelidir. (eldiven, önlük, maske, göz/ yüz koruyucu) - Eldiven giymeden önce ve çıkartıldıktan sonra el hijyeni sağlanmalıdır. - İğneler kullanıldıktan sonra kapağı kapatılmamalı, ucu bükülmemeli (delici aletler dahil), delinmeye dirençli sarı kutulara atılmalıdır. - Kan ve vücut sıvıları ile kirlenen tekstil malzemeleri özel sızdırmaz torbalar içinde alandan uzaklaştırılmalıdır. - Personel ellerindeki tüm yara ve çatlakları pansuman malzemesi ile kapatmalıdır.

- Hastaya temas öncesi ve sonrası el hijyeni sağlanmalıdır. - Kan, vücut sıvısı (ter hariç), bütünlüğü bozulmuş deri ve mukoz membran ile temas riski varlığında kişisel koruyucu ekipman giyilmelidir. (eldiven, önlük, maske, göz/ yüz koruyucu) - Eldiven giymeden önce ve çıkartıldıktan sonra el hijyeni sağlanmalıdır. - İğneler kullanıldıktan sonra kapağı kapatılmamalı, ucu bükülmemeli (delici aletler dahil), delinmeye dirençli sarı kutulara atılmalıdır. - Kan ve vücut sıvıları ile kirlenen tekstil malzemeleri özel sızdırmaz torbalar içinde alandan uzaklaştırılmalıdır. - Personel ellerindeki tüm yara ve çatlakları pansuman malzemesi ile kapatmalıdır.

#4

Foto - Temas izolasyonu: Temas ile oluşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. Hasta tek kişilik odaya yatırılır.

Temas izolasyonu: Temas ile oluşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. Hasta tek kişilik odaya yatırılır.

#5

Foto - Odaya girişte: - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Önlük giyilmelidir. (hasta ve/veya çevresi ile temas ihtimali) - Eldiven giyilmelidir. Odadan çıkarken; - Eldiven çıkartılmalıdır. - Önlük çıkartılmalıdır. - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)

Odaya girişte: - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Önlük giyilmelidir. (hasta ve/veya çevresi ile temas ihtimali) - Eldiven giyilmelidir. Odadan çıkarken; - Eldiven çıkartılmalıdır. - Önlük çıkartılmalıdır. - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)

#6

Foto - Damlacık izolasyonu: Öksürme, hapşırma ve konuşma ile bulaşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. Hasta tek kişilik odaya yatırılır.

Damlacık izolasyonu: Öksürme, hapşırma ve konuşma ile bulaşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. Hasta tek kişilik odaya yatırılır.

#7

Foto - - Hastanın nakli gerekliyse tıbbı maske kullanması sağlanmalıdır. Hastaya 1 metreden daha yakın çalışırken; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Tıbbi maske kullanılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu kullanılmalıdır. Hasta alanından ayrılırken; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Gözlük / yüz koruyucu çıkartılmalıdır. - Tıbbi maske çıkartılmalıdır. (hastadan en az bir metre uzaklaştıktan sonra) - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)

- Hastanın nakli gerekliyse tıbbı maske kullanması sağlanmalıdır. Hastaya 1 metreden daha yakın çalışırken; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Tıbbi maske kullanılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu kullanılmalıdır. Hasta alanından ayrılırken; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Gözlük / yüz koruyucu çıkartılmalıdır. - Tıbbi maske çıkartılmalıdır. (hastadan en az bir metre uzaklaştıktan sonra) - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)

#8

Foto - Solunum izolasyonu: Solunum yoluyla bulaşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. (kızamık, su çiçeği, yaygın zona, akciğer veya larenks tüberkülozu) Hasta mümkünse negatif basınçlı izolasyon odasında izlenmelidir.

Solunum izolasyonu: Solunum yoluyla bulaşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. (kızamık, su çiçeği, yaygın zona, akciğer veya larenks tüberkülozu) Hasta mümkünse negatif basınçlı izolasyon odasında izlenmelidir.

#9

Foto - - Hastanın nakli gerekliyse tıbbı maske kullanması sağlanmalıdır. - Hastanın oda kapısı sürekli kapalı tutulmalıdır. Hasta alanına girmeden önce; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Önlük giyilmelidir. - Maske kullanılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu kullanılmalıdır. - Eldiven giyilmelidir. Hasta alanından ayrılırken; - Eldiven çıkartılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu çıkartılmalıdır. - Önlük çıkartılmalıdır. - Tıbbi maske çıkartılmalıdır. (hasta alanından çıktıktan sonra) - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)

- Hastanın nakli gerekliyse tıbbı maske kullanması sağlanmalıdır. - Hastanın oda kapısı sürekli kapalı tutulmalıdır. Hasta alanına girmeden önce; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Önlük giyilmelidir. - Maske kullanılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu kullanılmalıdır. - Eldiven giyilmelidir. Hasta alanından ayrılırken; - Eldiven çıkartılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu çıkartılmalıdır. - Önlük çıkartılmalıdır. - Tıbbi maske çıkartılmalıdır. (hasta alanından çıktıktan sonra) - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)