Koronavirüs konusunda en yetkili isimden kritik uyarı: Düzenleme olmazsa Türkiye'de kıtlık yaşanabilir

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşlarımızın kırsal alanlardaki tarımsal faaliyetlerini devam ettirmesi için yasak konusunda bir d

SAĞLIK 31.03.2020 15:55:42 0
Koronavirüs konusunda en yetkili isimden kritik uyarı: Düzenleme olmazsa Türkiye'de kıtlık yaşanabilir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, koronavirüs salgını nedeniyle tarımsal üretim seferberliğinin ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Bizim Tv'ye konuk olan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, tarımsal üretime ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Suiçmez, önlemler alınmazsa kıtlık yaşanabileceğini belirterek, "Önlemler çok önemli. Bizde çalışmalarımızı buna göre ayarlıyoruz. Şu an gıda ve tarım politikları çok önemli. Virüs döneminde rafların boşaltılması, gıdaya duyulan ihtiyaç tarımsal üretiminin yeniden gündeme gelmesine dikkat çekti. Açlık ve kıtlığı yaşamamak için tarımsal üretim seferberliği ilan edilmeli. Eğer çiftçi bu zamanlarda tarlaya gidemezse bir yıllık üründen oluruz. Bir yıllık üründen olmak demek önümüzdeki dönemde ülkemiz için kıtlık demektir. Yapmamız gereken her konuda üretimi arttırmaktır" dedi.

"Bizim amacımız hem vatandaşımızın güvenliği, hem de üretimin aksamamasıdır"

Koronavirüs önlemleri nedeniyle üretimin aksayabileceği öngörüsünde bulunan Suiçmez, "Bu konudaki tavsiyemiz, 2020 bütçesinde yasaya uygun şekilde tarımsal faaliyetlerin gayri safi milli hasılanın yüzde 1'nin üzerinde olmasıdır ve SGK ve Bağ-kur borçlarının ötelenmesidir. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yasak nedeniyle tarlalarına gidememesi üretimin aksaması demektir. Bu konuda bakanlıklarımıza girişimlerde bulunduk. Bizim amacımız hem vatandaşımızın güvenliği, hem de üretimin aksamamasıdır" dedi.