Koronavirüs fırsatçılarına şok! Bakan duyurdu: 81 ilde...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Koronavirüsü nedeniyle bazı ürünlerde yapılan fiyat artışları ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pekcan "81 ilde eş zamanlı olarak hem fiyat artışları tespit edilen ürünlerle ilgili denetimlere başl

SAĞLIK 12.03.2020 18:08:17 0
Koronavirüs fırsatçılarına şok! Bakan duyurdu: 81 ilde...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs salgını nedeniyle oluşan panik havasından yararlanmak isteyen satıcılar, ürünlere dudak uçuklatan zamlar yaparak vatandaşı mağdur duruma düşürmeye başladı. Ancak her fırsatta bu fırsatçılara göz açtırmayacağını söyleyen yetkililer harekete geçti

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "81 ilde eş zamanlı olarak hem fiyat artışları tespit edilen ürünlerle ilgili denetimlere başladık. Bu denetimlerde gördük ki gıda konusunda bütün raflar dolu herhangi bir eksik yok" dedi.

Bakan Pekcan’ın açıklamalarından satır başları:

Son iki günde 5170 şikayet geldi. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hepsine geri dönüş yapacağız.

1 milyarlık üretim kapasitemiz olmasına rağmen piyasada maske bulunamaması gerçekten olağanüstü bir durum. Biz burada gereken yetkilerimizi kullanarak gerekirse TCK’nın ilgili maddeleri doğrultusunda gereğini yapacağız. Bilgileri savcılıkla da paylaşıyor olacağız.

Önce iç piyasaya tedarik

Piyasa N95 denilen maskeler bulunmakta ama diğer cerrahi maske dediğimiz maskeler bulunmamaktadır. Öncelikle iç piyasaya bu tedariki yapmaları konusunda kendilerine sesleniyorum.

Paniğe gerek yok

Halkımız rahat olsun panik yapacak bir şey yok. Türkiye bu işi sağlık bakanımızın koordinasyonunda çok iyi yönetmiş durumda. İnternet üzerinden satışlarda da gereğini yapıyoruz. İnternet portalları konusunda da şikayetler var onları da değerlendiriyoruz.