Koronavirüs anketinden çarpıcı sonuçlar!

Halkın yüzde 73'ü Sağlık Bakanlığının koronavirüs sürecini başarılı buluyor

SAĞLIK 17.03.2020 21:34:33 0
Koronavirüs anketinden çarpıcı sonuçlar!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Areda Araştırma, dünya üzerinde 7 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan korona virüs ile ilgili yaptığı son anket sonuçlarını açıkladı.

Çin’de başlayarak kısa bir süre içerisinde tüm dünyada birçok insanı etkileyen corona virüsü, Türkiye’de 47 vakaya ulaştı. Gündeme oturan bu konu, kimini eve kapatıp ekran başında virus haberlerini izlemeye kitlerken kimini çok da fazla etkilemedi, hatta bazıları konunun abartıldığını düşündü.

Korona salgını önlenebilecek diyenler yüzde 84

Korona virüsü salgınıyla ilgili AREDA tarafından gerçekleştirilen araştırma, Türk halkının neler hissettiğini ilk kez somut olarak ortaya koyuyor. Araştırmada görüşülen kişilere yöneltilen 'Sizce korona salgını önlenebilecek midir? sorusuna yüzde 84,9 oranında evet yanıtı verilirken, ‘Çin'de ortaya çıkan koronavirüsüne karşı Türkiye'nin gerekli önlemleri aldığını düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise yüzde 64,4 oranında yanıt olarak evet denildiği kaydedildi.

Sağlık Bakanı süreçi başarılı yönetiyor

Sağlık Bakanlığının, koronavirüs salgını ile ilgili süreç yönetimini başarılı buluyor musunuz?' sorusuna ise yüzde 73,1 oranında evet yanıtı verildiği, yine katılımcılara ‘Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de ilk koronavirüs vakasını açıklamasında, vakanın yaşandığı şehri açıklamamasını nasıl buluyorsunuz?' sorusuna da yüzde 57,1'i doğru buluyorum dediği ortaya çıktı.