Korona Önlemleri Kapsamında Din Görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticilerine Online Eğitim

2020 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinde bulunan eğitim programları corona virüs tedbirleri kapsamında online olarak internet üzerinden verilecek.

SAĞLIK 24.03.2020 00:06:29 0
Korona Önlemleri Kapsamında Din Görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticilerine Online Eğitim
Tarih: 01.01.0001 00:00

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yürütülmesi planlanan eğitim programlarıyla mültecilerden sosyal hizmet kurumlarında kalan çocuklara kadar toplumun tüm kesimlerine ulaşılması hedefleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı 16 Mart 2020 tarihli corona virüs önlemlerine ilişkin yaptığı açıklamada  ''Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir'' dedi. Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri verilen bu ara zarfında kendilerini bulundukları ortamlarda internet üzerinden geliştirebilecekler.

Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri tarafından yürütülmesi planlanan eğitim programlarında; Dini Rehberlik Eğitimi’nden Aile Eğitimine, Değer Eğitimi’nden Helal Gıda Eğitimi ve 4-6 Yaş Çocuk Gelişimi Eğitimi’ne kadar birçok eğitim yer alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, öncelikli olarak başlaması planlanan “Dini Rehberlik Eğitmenliği” ve “Helal Gıda Eğitmenliği” programlarında görev alacak eğitmenlerin donanımlı olmasına çok dikkat ediyor. Başkanlığın eğitmen kalitesindeki hassasiyeti nedeniyle süreçte yer almayı planlayan meslek mensupları ilgili alanlarda kendilerini yetiştirmek için eğitim programlarına katılarak bilgi eksiklerini tamamlıyor.

Bu çerçevede meslek mensuplarına Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından online eğitim verilmesi için tüm hazırlıklar tamamladı.  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitimlerinde görev almayı planlayan meslek mensupları için çok ciddi bir fırsat sunan bu eğitimlere sınırlı sayıda başvuru kabul edilecek.

Başvuru ve eğitimler için detaylı bilgiye 0850 303 29 34 numaralı çağrı merkezinden veya sem.hku.edu.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.