İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu: 'Hastanelere gitmeden önce aile hekimlerine uğrayın'

Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde hizmet veren birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkin kullanımının artırılması kapsamında aile sağlık merkezleri ziyaret edildi.

SAĞLIK 2.10.2019 23:29:09 0
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu: 'Hastanelere gitmeden önce aile hekimlerine uğrayın'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnnetçioğlu, beraberindeki Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dt. Şebnem Kartal, Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Taman ile Aile Sağlığı Merkezlerini (ASM) gezerek surumlu hekim ve çalışanlarından sağlık hizmeti hakkında bilgi aldı. Hasta ve hasta yakınlarıyla da sohbet eden heyet, istek ve sorunlerı dinledi.
Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Laboratuarı ve Aile Sağlığı Merkezini ziyaret ederek buralarda görevli sağlık personelinin sorunlarını yerinde inceleyip tespit etmek ve çözüm bulmak amacı ile incelemelerine devam eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, yetkililerden ve görevli personelden bilgi aldı.
Ziyaret sırasında Doç. Dr. Sünnetçioğlu, Halk Sağlığı Laboratuvarı sorumlusu Ali Furkan Gümüş’ten laboratuarda bulunan teknik malzeme ve işleyişi hakkında bilgi alarak incelemelerine devam etti.
Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, "Öncelikle hastanelere gitmeden önce aile hekimlerine uğramak önem taşıyor. Aile sağlığı merkezleri, birinci basamak sağlık hizmetleri içerisinde çok önemli bir yer tutuyor. Bu birimlerin daha etkin ve yaygın olarak kullanılmasına yönelik teşvik edilmesi kapsamında aile hekimlerimizi tanıyalım, konuşalım istedik. Vatandaşlarımıza aile sağlığı merkezimizde (ASM) kadın üreme sağlığı hizmetleri, anne-çocuk sağlığı ve aile sağlığı planlama hizmetleri, çocuklarda bağışıklıma hizmetleri, çocuk izlemleri, bebek izlemleri, ergen izlemleri, 15-49 yaş kadın izlemleri gibi tüm koruyucu sağlık hizmetleri veriliyor.” dedi.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, "Kaliteli ve etkin hizmet sunumu açısından bölgede ortalama 3 bin kişiye bir aile hekimi düşecek şekilde aile hekimliği birimleri hizmet vermektedir. Nüfus değişiklikleri çerçevesinde yeni birim planlamaları yapılmaktadır. Birinci basamak sağlık hizmetlerinde kişiye yönelik hizmetlerin aile hekimi ve aile sağlığı elemanları tarafından, topluma yönelik hizmetlerin ise Toplum Sağlığı Merkezleri ve bağlı hizmet birimleri tarafından ekip anlayışı içerisinde sunulduğunu belirtmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.