Hastaların imdadına ambulans helikopter yetişti

Kar nedeniyle birçok köy yolunun kapalı olduğu Van’da, acil hastalara 112 ambulans helikopterler ulaştı.

SAĞLIK 19.02.2020 11:47:13 0
Hastaların imdadına ambulans helikopter yetişti
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolunun kapalı olduğu Van'da, acil hastalar, 112 ambulans helikopter, Polis ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Skorsky Helikopter ile alınarak hastaneye gitiriliyor.

   Van 'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı olan yerleşim yerlerinin yolunun açılması için çalışmalar devam ederken, acil hastalara ulaşmak için her türlü imkân kullanılıyor.

   Kara yolundan ulaşımın sağlandığı köylere paletli ambulanslarla ve UMKE Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri yönlendirilmekte. Sağlık hizmeti veren 112 Acil Komuta Merkezi, ulaşımın sağlanamadığı bölgelere ise ambulans helikopterlerle gidiyor.

    İpekyolu ilçesine bağlı Yatıksırt Mahallesi’nde yaşayan 34 yaşındaki Taner Özkan, yüz felci geçirdi. Bunun üzerine Özkan'ın yakınları, Van 112 Acil Komuta Merkezi'ni arayarak, yardım istedi.

   Özel İdare ve Karayollarıyla görüşüldü, ama söz konusu bölgeye ambulansların kar nedeniyle uluşamayacağı bildirildi.

    Bunun üzerine Van'da bulunan ve bölgeye hizmet veren 112 Acil Yardım Helikopteri havalandı. Mezraya inen helikopter, hastayı alarak Van Ferit Melen Hava Limanı’nda hazırda bekleyen ambulansa ulaştırdı. Söz konusu hasta, ambulans ile Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.