Dr. Fauci’den koronavirüs ile ilgili ‘korkutan’ açıklama: Buna hazırlıklı olun

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Doktor Anthony Fauci, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu virüs dünyadan tamamen ortadan kaldırılması pek mümkün olmaya

SAĞLIK 6.04.2020 13:57:27 0
Dr. Fauci’den koronavirüs ile ilgili ‘korkutan’ açıklama: Buna hazırlıklı olun
Tarih: 01.01.0001 00:00

Trump’ın koronavirüs mücadele ekibinde de yer alan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Doktor Fauci, 'Bu virüs dünyadan tamamen ortadan kaldırılması pek mümkün olmayacağı için hazırlıklı olmalıyız' dedi.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Doktor Anthony Fauci, katıldığı televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD'de bulaşıcı hastalıklarla ilgili bir numaralı yetkili konumunda olan ve Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü'nde yer alan Dr. Fauci, CBS televizyon kanalında 'Face The Nation' adlı programa katıldı.

Fauci bir çözüm bulunmazsa virüsün 'mevsimsel bir nitelik kazanmasının' muhtemel olduğunu söyledi.

Dr. Fauci, "Bunu küresel olarak kontrol altına alamazsak, mevsimsel bir nitelik kazanması muhtemel. Dünya yakında büyük ölçüde koronavirüsü yenmeyi başarabilirse bile salgının yeniden dirilişine hazırlık yapılması gerekir" dedi.

"Hazırlıklı olmalıyız"

Fauci, "Aslında bu yeniden dirilişi görürsek, şu anda içinde bulunduğumuz durumun başında sahip olmadığımız müdahalelerimiz o noktada olabilir" diye ekledi.

The Hill'de yer alan habere göre Fauci ayrıca "Bu virüs dünyadan tamamen ortadan kaldırılması pek mümkün olmayacağı için hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Dr. Fauci, Başkan Trump'ın koronavirüs politikalarına kafa tutarak ABD'de yeni kahraman haline geldi. Fauci, Ülke çapında sokağa çıkma yasağını ekonomi nedeni ile reddeden Trump'a "Niye ulusal çapta karantina ilan etmiyoruz, anlamıyorum" diyerek meydan okumuş ve çok konuşulmuştu.