Daha önce kimse dile getirmedi! Canan Karatay virüslerin hangi ortamda yaşayamayacağını açıkladı

Çıktığı televizyon programında koronavirüse karşı korunma yollarına ilişkin açıklamalarda bulunan, Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, virüsün alkali ortamlarda yaşayamayacağını açıkladı.

SAĞLIK 21.03.2020 12:42:34 0
Daha önce kimse dile getirmedi! Canan Karatay virüslerin hangi ortamda yaşayamayacağını açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünya çapında binlerce insanın ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını Türkiye’de de 9 kişinin ölümüne neden oldu.

Küresel çapta tehdit eder hale gelen koronavirüsün ülkemizde de görülmesiyle birlikte de virüse karşı alınacak önlemler önem kazanmaya başladı.

“Alkali ortamda yaşayamaz”

Koronavirüse ve yayılmasını önlemeye ilişkin bilgiler veren Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay da virüsün alkali ortamlarda yaşayamayacağını belirterek alkali ortamın nasıl oluşturulacağını açıkladı.

“Bunu şimdiye kadar kimse dile getirmedi”

Koronavirüse karşı “Bol su içilmesi çok önemli, evin devamlı havalandırılması gerekli.” diyen Karatay, “Bunu şimdiye kadar kimse dile getirmedi. Virüsler alkali ortamda yaşayamaz. Peki alkali ortamı sağlayan nedir? Sodyum bikarbonat, kristal kaya tuzudur. Elma veya üzüm sirkesidir. Yani temizliği bununla yapacağız. Çamaşırları bununla yıkadığımız zaman korkmayın. Ev sirkesi mikropları öldürür. Bu konuda bir sürü çalışma yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.