Cumhurbaşkanı Erdoğan virüsten nasıl korunuyor? İbrahim Kalın anlattı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınına karşı nasıl korunduğunu anlattı.

SAĞLIK 16.04.2020 23:03:46 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan virüsten nasıl korunuyor? İbrahim Kalın anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal mesafe kuralı ve kişisel izolasyon gereği Skype bağlantısıyla NTV canlı yayınında Ahmed Arpat'ın sorularını cevapladı.

"Cumhurbaşkanımız tedbirlere titizlikle uyuyor, hatta bize örnek oluyor"

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesini değerlendiren Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs salgınından nasıl korunduğunu da anlattı. Kalın, "Biz de herkes gibi öncelikle Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı kurallara titizlikle uyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da tedbirlere titizlikle uyuyor, hatta bize örnek oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı bir devletin başkanı nasıl korunması gerekiyorsa öyle korunuyor. Vatandaşımız da Cumhurbaşkanımızı özlüyor, onun için de kolay değil." dedi.

"Üç haftadır dışarı çıkmıyoruz"

Üç haftadır dışarı çıkmadıklarını belirten Kalın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üç haftadır biz buradayız, dışarı çıkmıyoruz. Dışarıdan konuk almıyoruz. Programları buradan yürütüyoruz. Ama tabii kural herkes için geçerli. Devlet başkanından memuruna, polisinden evinde oturan insanına. Biz hepimiz kurallara istisnasız şekilde uyuyoruz. Bir ayrım yok, herkes bu kurallara uymak zorunda."