Çinli uzmandan flaş koronavirüsü açıklaması

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran bir salgın haline dönüşen ölümcül koronavirüsü hızla yayılıyor. Koronavirüsten ölenlerin sayısı 3 bini aşarken Çinli uzmandan virüsle ilgili yeni bir açıklama geld

SAĞLIK 10.03.2020 10:43:04 0
Çinli uzmandan flaş koronavirüsü açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını için Dünya Sağlık Örgütü DSÖ acil durum ilan ederken uzmanlar virüsle ilgili açıklamalarını sürdürüyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından görevlendirilen uzman ekibin lideri Zhong Nanshan, virüs salgını ile ilgili tarih verdi.

Koronavirüsü için tarih verdi

Covid-19 salgını ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ederken Çinli uzman merak edilenleri yanıtladı. Salgının ne zaman biteceği ya da ne kadar süreceğine ilişkin öngörülerini paylaşan uzmanın açıklamaları yakından takip edilirken corona virüs salgını her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Ülkeler tedbirlerini almaya devam ederken öte yandan araştırmalar da sürüyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yeni tip koronavirüs salgınını araştırmak üzere görevlendirilen uzman ekibin lideri Zhong Nanshan, virüsün en az Haziran'a kadar dünya genelinde yayılmaya devam edeceğini öngördü.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Kovid-19 adı verilen koronavirüs salgını ile ilgili açıklama yapan Zhong, virüs ne zaman biteceğiyle ilgili merak edilen soruya yanıt verdi.

"Haziran ayına kadar yayılmaya devam edecek"

Çin'de yayınlanan Shenming Shibao gazetesinin sözlerini aktardığı Zhong, "Tahminlere göre salgın dünya genelinde en az Haziran ayına kadar yayılmaya devam edecek. Koronavirüs ile mücadeledeki ağırlık gelecekte ihracattan (Çin'den dışarıya) ithal vakalara kayabilir" ifadelerini kullandı.

DSÖ "acil durum" ilan etmişti

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 'acil durum' ilan etmişti.

Virüsten ölenlerin sayısı 3 bin 996'ya yükseldi

Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada 113 bin 584 kişiye bulaştı, salgında şimdiye dek 3 bin 996 kişi hayatını kaybetti.Çin ve bölgeleri ile Tayvan'ın yanı sıra 84 ülkede görülen salgın, enfekte vaka sayısı, can kaybı ve yayılma hızı bakımından son 20 yılda etkili olan Şiddetli Akut Solunum Yolu Sendromu (SARS) ve Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) gibi koronavirüs salgınlarını geride bıraktı.