Bu 7 belirtiyi yaşadıysanız koronavirüsü atlatmış olabilirsiniz

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında son dönemde vaka artışları yaşanıyor. Uzmanlar ise bazı insanların fark etmeden koronavirüsü geçirmiş olabileceğini belirtiyor.

SAĞLIK 31.08.2020 15:18:14 0
Bu 7 belirtiyi yaşadıysanız koronavirüsü atlatmış olabilirsiniz
Tarih: 01.01.0001 00:00

İşte kovid-19 fark etmeden geçirmiş olabileceğinizi gösteren 7 belirti.

Foto - 1- BU YIL KÖTÜ BİR SOĞUK ALGINLIĞI GEÇİRDİYSENİZ Teksas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma Çin'in Wuhan ve ABD'nin Seattle kentlerinde laboratuvarlarda geçen kış şüpheli hastalardan alınan sürpüntülerin örneklerini inceledi. Araştırılan örneklerden neredeyse her ikisinden birinde Kovid-19 olduğu keşfedildi. Bu doğrultu kapsamında koronavirüsün ABD'ye yılbaşı itibariyle geldiği düşünülüyor.

1- BU YIL KÖTÜ BİR SOĞUK ALGINLIĞI GEÇİRDİYSENİZ Teksas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma Çin'in Wuhan ve ABD'nin Seattle kentlerinde laboratuvarlarda geçen kış şüpheli hastalardan alınan sürpüntülerin örneklerini inceledi. Araştırılan örneklerden neredeyse her ikisinden birinde Kovid-19 olduğu keşfedildi. Bu doğrultu kapsamında koronavirüsün ABD'ye yılbaşı itibariyle geldiği düşünülüyor.

Foto - 2- TAT VE KOKU KAYBI Tat ve koku kaybı koronovirüsün en net belirtilerinden biri. Herkeste görülmeyen bu belirti, Amerikan Kulak Burun Boğaz-Baş ve Boyun Cerrahisi Akademisinin yaptığı bir araştırmaya göre, koku kaybı yaşayan koronavirüs hastalarının yüzde 27'si 7 ila 10 gün arasında iyileşme kaydediyor. Uzmanlar, koronavirüs hastalarında Kovid-19'un iyileşme olduktan 1 ay sonra bile süreceğini belirtiyor.

2- TAT VE KOKU KAYBI Tat ve koku kaybı koronovirüsün en net belirtilerinden biri. Herkeste görülmeyen bu belirti, Amerikan Kulak Burun Boğaz-Baş ve Boyun Cerrahisi Akademisinin yaptığı bir araştırmaya göre, koku kaybı yaşayan koronavirüs hastalarının yüzde 27'si 7 ila 10 gün arasında iyileşme kaydediyor. Uzmanlar, koronavirüs hastalarında Kovid-19'un iyileşme olduktan 1 ay sonra bile süreceğini belirtiyor.

Foto - 3- SEBEPSİZ SAÇ KAYBI Bu güne kadar çok ortaya çıkmasa da koronavirüsü geçiren kişilerde saç kaybı yaşanıyor. Eğer sebepsiz bir saç kaybı yaşıyorsanız, koronavirüs bulaşmasından dolayı olabileceğini dikkate almanız gerekmektedir.

3- SEBEPSİZ SAÇ KAYBI Bu güne kadar çok ortaya çıkmasa da koronavirüsü geçiren kişilerde saç kaybı yaşanıyor. Eğer sebepsiz bir saç kaybı yaşıyorsanız, koronavirüs bulaşmasından dolayı olabileceğini dikkate almanız gerekmektedir.

Foto - 4- NEFES DARLIĞI Yapılan bir araştırmada koronavirüsü atlatan kişilerde iyileştikten sonra bile aralıklarla nefes darlığı yaşanabildiği ortaya konuldu.

4- NEFES DARLIĞI Yapılan bir araştırmada koronavirüsü atlatan kişilerde iyileştikten sonra bile aralıklarla nefes darlığı yaşanabildiği ortaya konuldu.

Foto - 5- GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK Koronavirüs hastalığı geçiren kişilerin bir diğer ortak yanı da geçmeyen öksürük. Genellikle, Kovid-19'u geçiren kişiler 14-21 gün sonra bir geçmeyen öksürükten şikayetçi oluyor.

5- GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK Koronavirüs hastalığı geçiren kişilerin bir diğer ortak yanı da geçmeyen öksürük. Genellikle, Kovid-19'u geçiren kişiler 14-21 gün sonra bir geçmeyen öksürükten şikayetçi oluyor.

Foto - 6- YORGUNLUK Koronavirüs hastalığını atlatan kişilerin yüzde 53'ünün hastalığı atlattıktan 2 ay sonra bile yorgunluk hissettikleri belirtiliyor.

6- YORGUNLUK Koronavirüs hastalığını atlatan kişilerin yüzde 53'ünün hastalığı atlattıktan 2 ay sonra bile yorgunluk hissettikleri belirtiliyor.

Foto - 7- HİÇ GEÇMEYECEK GİBİ HİSSETTİĞİNİZ ALIŞILMADIK BELİRTİLER GÖSTERİYORSANIZ Öte yandan uzmanlar, kişilerin bugüne kadar yaşamadığı ve hiç geçmeyecek gibi belirtiler göstermesinin de koronavirüs sonrası görülebilen belirtiler arasında olduğunu söylüyor.

7- HİÇ GEÇMEYECEK GİBİ HİSSETTİĞİNİZ ALIŞILMADIK BELİRTİLER GÖSTERİYORSANIZ Öte yandan uzmanlar, kişilerin bugüne kadar yaşamadığı ve hiç geçmeyecek gibi belirtiler göstermesinin de koronavirüs sonrası görülebilen belirtiler arasında olduğunu söylüyor.