Bilim Kurulu üyesinden çok kritik uyarı! 'Koronavirüs bu 3 ortamı hiç sevmiyor'

Korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. İlhami Çelik, koronavirüsün hiç sevmediği üç ortamı açıkladı.

SAĞLIK 31.03.2020 12:17:48 0
Bilim Kurulu üyesinden çok kritik uyarı! 'Koronavirüs bu 3 ortamı hiç sevmiyor'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. İlhami Çelik'in virüsün sevmediği, öldüğü, yaşamadığı ortamının “sıcaklık, kuruluk ve deterjan” olduğunu açıklaması dikkat çekti.

Korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. İlhami Çelik, virüs ile ilgili merak edilen konulara ilişkin Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İlham, Çelik, 'dışarı çıkma' uyarısının büyük önem taşıdığını söyleyerek, "Yüzde 40 ila 70’in enfekte olmasını beklersiniz toplumun ya da kabaca yarısının enfekte olduğu zaman insanlarda da bu kısmen geçtiği için antikor oluşumuna bağışıklık gelişimine yol açabilir. En az yarısının enfekte olur diye düşünebilirsiniz, öyle olacak diye, bu yüzden bu önlemleri almaya çalışıyoruz. Yani dışarı çıkmayın, karşılaşmayın, çünkü bu çocuk da olsa erişkin de olsa kim de nasıl seyrettiğini bilemiyorsunuz. Kişisel faktörler söz konusu" dedi.

"Virüsün sevmediği 3 ortam var"

Çelik, koronavirüsün sevmediği ve yok olduğu 3 ortam olduğunu söylerek, "Bunlar; sıcaklık, kuruluk. Deterjanlardan çok çabuk etkilenirler. Kuruluktan ve güneş ışığından çok çabuk etkilenirler" dedi.